DEBAT

"Arbejdsløse er vor tids spedalske"

"Arbejdsløse drømmer om et helt almindeligt liv. Med arbejde. Mand. Kone. Kæreste. Børn og måske et hus. De drømmer ikke om at leve efter samfundets forgodtbefindende. De har generelt ingen ambition om at modtage penge for ikke at lave noget, men ønsker i stedet at udfylde en plads i Danmarks maskinrum."
Det er ikke nemt at være arbejdsløs.
Det er ikke nemt at være arbejdsløs. Colourbox

I en kronik i Politiken bringer Lars Werge, næstformand for Dansk Journalistforbund, en opsang til politikkerne på Christiansborg.

Han er træt af samfundets måde at omtale de arbejdsløse på, som nasserøve, der ikke gider at bidrage til samfundet, og som mennesker, der er mindre værd end de andre, der er i arbejde.

De toneangivende poltikere har en stor del af ansvaret, og i kronikken kritiserer han specielt Venstre for at medvirke til større skel i samfundet.

"De er blevet til en sten, som primært borgerlige politikere vælger at træde på igen og igen. De ledige, kontanthjælpsmodtagerne, de syge og i det hele taget dem, der står på de nederste trin af samfundsstigen, er ved at blive reduceret til en gruppe medborgere, hvis motiv og ret til at være medborgere bringes i tvivl," skriver han.

Ifølge ham har de arbejdsløse ingen stemme, som dem i arbejde har. Ansatte kan forsvare sig mod politikerne via deres fagforeninger som en vagthund, med overenskomstforhandlinger og hvad, der ellers hører til.

De arbejdsløse har ingen stemme. De er i politikernes vold.

Lars Werge kalder til mere solidaritet, og ikke kun hos sig selv og sine nærmeste.

"Hvor solidaritet ikke blot er for mig og mine venner, men solidaritet udtrykt på tværs af klasser og indkomster. Hvor fagforeninger taler de ikkedækkedes sag, og hvor arbejdsgivere indser, at sammenhængen også handler om dem, der har i forvejen."

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.