Arbejdsløse Ahmed blev chef: Det var ikke svært

Det tog kun et år for Ahmed Said at gå fra at være ufaglært taxachauffør til at blive lager- og logistikoperatør. Nu er han lagerchef i den virksomhed, hvor han var i praktik.
Ahmed Said tog på kun et år en uddannelse som lager- og logistikoperatør. 86 procent af de ufaglærte i Danmark har enten gode eller meget gode forudsætninger for at gøre det samme.
Ahmed Said tog på kun et år en uddannelse som lager- og logistikoperatør. 86 procent af de ufaglærte i Danmark har enten gode eller meget gode forudsætninger for at gøre det samme. Peter Halskov

331.810 ufaglærte danskere kan gøre lige som Ahmed Said. På kun et år tog den arbejdsløse taxachauffør en uddannelse som lager- og logistikoperatør, og i dag er han lagerchef i Nordic Computer i Nørresundby.

86 procent af alle ufaglærte i Danmark har enten gode eller meget gode forudsætninger for at blive opkvalificeret til faglærte på kort tid, viser en undersøgelse, som analysebureauet New Insight har lavet for LO.

Læs også: 331.810 danskere kan få svendebrev på turbo-tid

Og Ahmed Said vil opfordre alle ufaglærte til at gøre lige som ham.

"Uddannelsen har åbnet en hel ny vej for mig. Hvis jeg ikke havde taget den, ved jeg slet ikke, hvor jeg stod i dag," siger den 36-årige tidligere taxachauffør.

Uønsket som ufaglært

Efter ni år bag rettet sagde Ahmed Said sit job som taxachauffør op i 2012.

"Det var ikke der, jeg så min fremtid. Jeg kunne ikke se mig selv som taxachauffør som 50-årig," siger han.

Men efter et år som arbejdsløs begyndte han at overveje at vende tilbage til det gamle job.

"Der var ikke rigtigt noget arbejde at søge. Uden uddannelse føler man sig lidt værdiløs, nærmest uønsket," siger han.

Men en dag så Ahmed Said et opslag, der fik ham til at se lysere på fremtiden.

"Jeg kunne få en uddannelse på kun et år, fordi jeg kunne få merit for noget af min joberfaring og nogle af de kurser, jeg har tager," siger han.

Meget livsbekræftende

I stedet for at starte på grundforløbet og tage en hel erhvervsuddannelse, der normalt tager tre til fire år, kunne Ahmed Said nøjes med forløb på omkring et år, hvor han skiftevis var i skole og i praktik i en computervirksomhed.

"Det var egentlig ikke særlig svært. Og der var jo mange ting, som de unge skal lære helt fra bunden, som man ikke behøver lære, når man er 36 år," siger han.

Da han fik sit svendebrev i 2014 blev han ansat i Nordic Computer, hvor han havde været i praktik. Og da lagerchefen stoppede blev den nyuddannede Ahmed Said forfremmet til chef.

"Det er meget livsbekræftende at have fået en uddannelse, og jeg vidste hele tiden, at det skulle føre til en stor forandring i mit liv," siger Ahmed Said.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.