Arbejdsløs muslim: Jeg nægter at arbejde med kvinder og svinekød

Københavns Kommune ligger i krig med en arbejdsløs tandlæge, som beskylder kommunen for racisme.
En arbejdsløs mand med muslimsk baggrund giver Københavns Kommune går hår i hovedet.
En arbejdsløs mand med muslimsk baggrund giver Københavns Kommune går hår i hovedet. Scanpix arkiv

Hvis man er ledig, skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at kunne få kontanthjælp.

Men står man reelt til rådighed, hvis man kategorisk nægter at arbejde i job, der ikke opfylder en lang række meget specifikke betingelser? Det spørgsmål er blevet aktuelt i en sag i Københavns Kommune, som Ekstra Bladet skriver om i dag.

En arbejdsløs muslimsk indvandrer, der er uddannet tandlæge, beskylder Københavns Kommune for racisme og forskelsbehandling. Årsagen er, at kommunen har trukket i mandens kontanthjælp, fordi han efter kommunens vurdering ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Manden nægter nemlig at tage imod job, hvor han risikerer at skulle arbejde sammen med kvinder, der ikke er tildækkede. Job, hvor han kommer i kontakt med alkohol, cigaretter eller svinekød er også udelukket, da det går imod hans stærkt religiøse overbevisning. Heller ikke et rengøringsjob er en mulighed. Den slags arbejde er nemlig kun for mennesker uden uddannelse ifølge hans kultur, har manden meddelt.

Da Københavns Kommune trak manden i kontanthjælp, reagerede han med at anklage kommunen for racisme og klage til Ligebehandlingsnævnet, der dog har afvist sagen.

– Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job. Det er helt absurd og urimeligt, siger Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), til Ekstra Bladet.

Hun er forarget over mandens opførsel og beskyldninger om racisme, og finder det paradoksalt, at han beskylder kommunen for at diskriminere, når han selv nægter at arbejde med kvinder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.