Arbejdsgiver om bøder fra Arbejdstilsynet: "Ikke mit ansvar"

Arbejdstilsynet har givet en række bøder og påbud til firmaet Hellehusebyg, men ejeren fralægger sig alt ansvar.
Firmaet Hellehusebyg har i 2015 Mere end 30 påbud og fire bøder fra Arbejdstilsynet.
Firmaet Hellehusebyg har i 2015 Mere end 30 påbud og fire bøder fra Arbejdstilsynet. Arkivfoto: Scanpix

Mere end 30 påbud og fire bøder i 2015 fra Arbejdstilsynet stopper ikke firmaet Hellehusebyg i arbejde videre, skriver DR Nyheder.

- Det er ikke mit ansvar, siger ejer Artur Punjanek til DR og henviser til, at det er håndværkere fra et vikarbureau - og ikke hans egne ansatte - der udfører arbejdsopgaverne for Hellehusebyg. Han nægter samtidig at betale bøderne.

DR nyheder har lavet en gennemgang af de tilsynsrapporter, som Arbejdstilsynet har lavet i 2015 efter besøg på flere af Hellehusebygs byggepladser. Kritikken går blandt andet på, at håndværkerne har pillet asbest ned uden instruktion i, hvordan det farlige materiale håndteres, ligesom de ansatte ikke bruger åndedrætsbeskyttelse, selv om de arbejder i tæt betonstøv.

Hellehusbyg har aldrig reageret på Arbejdstilsynets henvendelser og redegjort for, hvordan man vil bringe sagerne i orden. Arbejdstilsynet fastholder de administrative bøder til firmaet i et brev, som DR Nyheder er i besiddelse af. Tilsynet har derfor overdraget sagen til politiet, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.