Arabisk bombetogt: Yemen-kampe fortsætter

Oprørere og regeringstro styrker kæmper fortsat i Yemens gader.
Der er stadig kamp i Yemens gader efter den arabiske bombetogt er slut.
Der er stadig kamp i Yemens gader efter den arabiske bombetogt er slut. Foto: Hasan Jamali/AP

Den arabiske koalitions bombekampagne i Yemen sluttede officielt tirsdag aften. Men kampe mellem houthi-oprørere og regeringstro grupper fortsætter, fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet AFP.

I landets tredjestørste by, Taez, er houthierne rykket frem og har blandt andet indtaget en militærbase, og nu har koalitionens fly bombet mod oprørerne i byen, fortæller en lokal officer til AFP.

Saudi-Arabien, som står i spidsen for koalitionen, meldte tirsdag, at de ville stoppe bombekampagnen og i stedet arbejde for at bringe fred til nabolandet gennem en politisk løsning. Samtidig sagde de, at de ville være klar til handling mod houthierne, hvis det skulle blive nødvendigt.

Dagen igennem har der være kampe i flere af landets byer, og militsfolk i det sydlige Yemen har sagt, at de ikke har tænkt sig at lægge våbnene efter den arabiske koalitions tilbagetrækning.

- Vi vil ikke stoppe kampene, før hele syden er renset for houthier og pro-Saleh-styrker, siger gruppen ifølge nyhedsbureauet Reuters i en erklæring.

Gennem en måned har en arabisk koalition anført af nabolandet Saudi-Arabien ført en bombekampagne mod houthierne i Yemen, som angiveligt er allieret med Iran og landets tidligere præsident, Ali Abdullah Saleh.

Kampene i Yemen har karakter af en sekterisk krig. Houthierne tilhører en gren af shiaislam og kæmper mod forskellige sunnimuslimske grupper i landet. USA og Saudi-Arabien beskylder Iran for at støtte houthierne, men det har styret i Teheran nægtet.

Ifølge FN har flere end 750 personer mistet livet under de seneste tre ugers kampe i Yemen, mens flere end 150.000 er drevet på flugt, skriver Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.