April i din have: Nu skal plæneklipperen i brug!

Her er en række gode ideer og tips til, hvad du bør bruge energien på i din have i april:
Det er tid til at finde plæneklipperen frem - og du bør også give dig i kast med at så i denne måned.
Det er tid til at finde plæneklipperen frem - og du bør også give dig i kast med at så i denne måned. SCANPIX arkiv

Hver måned året rundt er der ting, du med fordel kan gøre og ikke mindst få styr på i din have. Magasinet Isabellas giver dig her gode tips og ideer til haven i april:

Klip græsset i rette længde

Om foråret, når der er masser af fugt i jorden, vokser græsset med lynfart, også selvom du klipper det ganske kort. På en tør sommer afsveder du derimod dit græs, hvis det klippes for langt ned. Indstil derfor din plæneklipper til en klippehøjde på 4 1/2 cm. Ved sidste slåning inden vinteren, når jorden når fem grader, klipper du igen plænen på maksimal højde (6 cm), da stråene ellers let bukker under for frosten.

Undgå mus i boligen. Læs mere på isabellas.dk

Nu kan du så!

Først i april kan du så ærter, radiser, spinat, persille og kørvel på friland. Vælg et lunt sted og dæk gerne med fiberdug for at give jorden ekstra varme. Kun persillen skal skånes for fiberdugen. Den spirer nemlig bedre, hvis den får kuldepåvirkning.

Giv roserne omsorg

I år skal det være! Har du også sat dig for at udrydde den famøse svamp stråleplet, så start med at dræne jorden godt om dine rose. Gød hellere for lidt end for meget og vand kun lidt og helt nede ved jorden, så du ikke rammer planterne. Finder du også bladlus på dine højtelskede roser, så gnid dem forsigtigt af med fingrene eller sprøjt dem med insektsæbe eller spul dem væk med en hård vandstråle. Forhåbentlig kan du så undgå, at roserne besættes af den grønne lus senere på sommeren.

Derfor må du ikke smide ukrudt i komposten. Læs mere på isabellas.dk

Forlæng rosernes blomstring

Drømmer du om rosenbuske med få, store blomster, så bør du beskære sine roser kraftigt, men vid, at blomstringen vil falde senere. Drømmer du derimod om mange og mindre roser, så skal du beskære moderat. Et godt råd er at beskære nogle rosengrene kraftigt og andre moderat. Det forlænger blomstringsperioden. Husk at slibe forskærersaksen og sørg for at lægge et rent snit.

En skøn og værdig magnolia

Magnolia blomstrer i maj og ligner med sine store lotuslignende blomster et træ fra mere eksotiske himmelstrøg. Du kan sagtens plante en magnolia nu. Den kan bedst lide muldrig jord, varme, halvskygge og masser af vand. Magnolias symbolske betydning er værdighed.

Redaktionen, Isabellas, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.