Apple sætter Danmark på alverdens forsider

Apples indtog i Foulum ved Viborg er først og fremmest en unik branding af den danske IT-branche, siger en ekspert.
Den lille by Foulum otte kilometer uden for Viborg bliver verdensberømt med Apples indtog. I det hele taget får den danske IT-branche unik branding.
Den lille by Foulum otte kilometer uden for Viborg bliver verdensberømt med Apples indtog. I det hele taget får den danske IT-branche unik branding. Mathias Svold, Polfoto

Apples kommende 6,3 milliarder kr dyre datacenter i Foulum ved Viborg er først og fremmest en verdens-omspændende "branding" af den danske IT-branche.

Det mener Preben Mejer, medstifter af IT-firmaet Innovationlab i Aarhus og Apple-kender.

Byggeriet af det kæmpestore data-center, der fylder mere end 23 fodboldbaner, giver håb om masser af arbejde til byggebranchen i området.

Men reklame-effekten for Danmark som førende IT-land er større, mener Preben Mejer.

- Danmark er nu på alverdens forsider som stedet, hvor Apple har valgt at lægge deres data-center. Og der skabes dermed endnu mere opmærksomhed om Danmark som et sted, hvor vi er fremme i skoene på IT-området, siger han til DR Østjylland.

- Det er reelt den største værdi, der kommer ud denne 6,3 millarder kroners investering. Beskæftigelseseffekten er nok mere til at overskue, mener Preben Mejer.

Selve det kæmpestore driftscenter, hvor tusindvis af servere skal gemme data og afvikle programmer, drives af forholdsvis få mennesker.

- Det er som et containerskib, hvor ganske få passer en kæmpestor ting, siger Preben Mejer.

Apple-centeret giver heller ikke arbejde til eliten af danske IT-eksperter.

- Det er er jo ikke et udviklingscenter, men et driftscenter. De folk, der passer det, er folk med en mellemlang teknisk uddannelse.

- Det er gode arbejdspladser, men ikke sådan super udviklingsagtige jobs, der bliver skabt. Og det drejer sig formentlig om relativt få hundrede medarbejdere, forklarer Preben Mejer til DR Østjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.