Antal sexpartnere? Sådan gør du, når kæresten spørger

Uanset om du har haft sex med mange eller få, før du mødte din nuværende partner, så er spørgsmålet i et parforhold altid, om du skal fortælle om det eller ej.
Han spørg: "Hvor mange har du haft sex med før mig?" Skal du svare eller ej, hør hvad eksperterne siger.
Han spørg: "Hvor mange har du haft sex med før mig?" Skal du svare eller ej, hør hvad eksperterne siger. Scanpix

Du er nyforelsket, vild med den du ser og alt er perfekt, indtil at han spørg dig:

- Hvor mange har du egentlig haft sex med før mig?

Du går i panik, for skal du være ærlig eller lyve og hvilket antal er det bedst at have været sammen med. Din partner spørg dig, men skal du hoppe med på den snak, der handler om jeres tidligere sexpartnere – svaret er, ifølge kk.no et stort og rungende MÅSKE.

LÆS OGSÅ: Er det farligt at bide negle?

Svarer du det rigtige antal, kan du ende ud med en sur og jaloux kæreste, eller du kan få sagt ting, du egentlig ikke havde lyst til at dele med andre. Så hvad gør du?

Du trækker vejret, overvejer dit svar og undgår at lyve, siger ekspert:

- Bliver du spurgt, så bør du ikke lyve for din partner. Føler du, at det er helt i orden at snakke om, så bare gør det. Er det i orden, at der bliver spurgt, så svar. Men er spørgsmålene for private, så hold svarene for dig selv og forklar det til din partner, men lyv ikke, råder sexologisk rådgiver Ulla Aasland.

LÆS OGSÅ: Er du en kræsenpind? Læs her hvorfor

Alle har en fortid

De fleste mennesker har været sammen med flere partnere igennem deres liv og det betyder egentlig ikke noget for det nuværende forhold, hvor mange det er. Men alligevel kan denne lille viden sårer meget.

- Det at få den viden kan opleves som sårende, fordi vi gerne vil være helt specielle og gøre vores partner til noget særligt, især når vi er i startfasen af et forhold. Det kan derfor være svært at se for sig, at ens partner har begæret og været tiltrukket af et andet menneske.

Det er altså ikke uden risiko, at sådan en snak startes. Derfor skal du heller ikke selv spørge ind til din partneres tidligere sexliv, hvis du ved, at det vil såre dig. Skån dig selv, og skån eventuelt din partner, hvis du selv ved, at du kommer til at såre ham – det kan man godt uden at lyve.

LÆS OGSÅ: Er du forstoppet? Det skal du gøre

Stil spørgsmål ved spørgsmålet

I stedet for at svare, så spørg ind til, hvorfor den viden er vigtig, råder sexolog og specialist i voksenpsykologi Anders Lindskog:

- Før du svarer, så forsøg at find ud af, hvorfor din partner spørg om dette. Spørg ham, hvorfor han vil vide det og have en samtale om det. Hvad vil han synes om, at du har haft flere end ham? Hvad vil han synes, hvis du har haft færre.

LÆS OGSÅ: Dilemma: Skal du fortælle partner om utroskab?

Siger han, det ikke er så vigtigt endda, så kan I aftale at lade samtalen ebbe ud. Er det meget vigtigt, så kan du overveje, hvordan du vil svare ham. Hans svar kan give dig en idé om reaktionen på dit svar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.