Ansatte: Vi bliver slidt op inden pensionsalderen

En stor del af FOAs medlemmer tror ikke på, at de kan varetage deres job frem til folkepensionen. De frygter, at de bliver slidt op.
Offentligt ansatte med hårdt fysisk og psykisk arbejde tror ikke på, at de kan varetage deres job frem til pensionsalderen. Arkivfoto.
Offentligt ansatte med hårdt fysisk og psykisk arbejde tror ikke på, at de kan varetage deres job frem til pensionsalderen. Arkivfoto. Foto: THOMAS BORBERG/POLFOTO

Udsigten til et længere arbejdsliv, når efterløns- og pensionsalder sættes op, bekymrer mange offentligt ansatte med et hårdt fysisk og psykisk arbejde, skriver Fagbladet FOA.

En ny undersøgelse blandt FOAs medlemmer viser, at hele 40 procent under 60 år mener, at de ikke kan holde frem til en folkepension, der rykker længere ud i fremtiden. De frygter, at arbejdet slider for meget, og at det bliver for anstrengende, når alderen begynder at trykke.

Ansatte med hårdt psykisk og fysisk arbejde vælger i dag typisk at holde op før andre.

-De gør det for at beskytte sig selv. Helbredstruslen bliver skjult lidt på den måde, at folk reagerer, før de bliver rigtigt syge, siger Vilhelm Borg, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Social- og sundhedsassistent Lisa Nordbo kan som 41-årig se frem til omkring 30 år mere på arbejdsmarkedet, men det tror hun ikke, at hun kan klare.

- Det hænger ikke sammen, at vi skal arbejde længere, samtidig med at arbejdspresset stiger på grund af nedskæringer, siger Lisa Nordbo.

Næstformand i FOA, Mona Striib, mener, at tilbagetrækningsreformen rammer netop dem, der helbredsmæssigt har behov for at trække sig tilbage.

- Nogle bliver arbejdsløse, andre svingdørssyge, og vi skaber en generation af pensionister, der ikke vil have det særlig godt, siger hun til Fagbladet FOA.

Med den nuværende prognose bliver pensionsalderen 68 år i 2030, 69 år i 2035 og 70 år i 2040.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.