Godt fire ud af ti køkken- og rengøringsmedarbejdere ville ønske, de bekymrede sig mindre om deres arbejde i fritiden.
Det skriver Fagbladet FOA med baggrund i en ny FOA-undersøgelse, som fagbladet har fået lavet.
Undersøgelsen viser også, at knap en ud af seks bliver kontaktet af deres arbejdsplads uden for arbejdstiden.
Husassistent Britta Holse er en af dem, der har oplevet søvnløse nætter på grund af jobbet. Hun arbejder i Fælleskøkkenet i Sakskøbing, hvor hun blandt andet modtager alle bestillinger og afbestillinger af mad. Når hun kommer hjem, kan hun godt blive bekymret for, om hun for eksempel har husket at give besked om, at en pensionist er kommet hjem fra hospitalet og skal have leveret mad derhjemme.
- Så er jeg lettet, når jeg næste morgen kan konstatere, at jeg havde husket at aflevere bestillingen, siger hun til Fagbladet FOA.
Gina Liisborg, formand for FOAs Kost- og Servicesektor, forstår godt, at mange af sektorens medlemmer bekymrer sig om arbejdspladsen, når de har fri.
- De frygter udlicitering, firmaer, der dumper priserne og et opskruet tempo. Og mange er bange for at miste deres job, siger hun til Fagbladet FOA.
Sektorformand Gina Liisborg siger, at medlemmerne ellers er ansat i job, der er blevet fremhævet ved, at man har fri, når man har fri. Normalt er det grænseløse arbejde noget, man forbinder med chefer og såkaldte 'vidensarbejdere', der føler, de er til rådighed for deres arbejde døgnet rundt.
2.187 FOA-medlemmer har deltaget i undersøgelsen.