Ansatte snydt for 148.000: Rengøringsfirma må punge ud

Virksomheden Forenede Service har ikke levet op til deres aftale med Holbæk Kommune, hvor de står for rengøringen. Derfor skal de nu betale manglende ferietillæg til rengøringsassistenterne.
Rengøringsassistenter fra Forenede Service i Holbæk får nu erstatning for manglende ferietillæg. De ansatte på billedet er ikke involverede i denne sag.
Rengøringsassistenter fra Forenede Service i Holbæk får nu erstatning for manglende ferietillæg. De ansatte på billedet er ikke involverede i denne sag. Jørn Deleuran /arkiv/Scanpix

Rengøringsassistenterne i Holbæk Kommune er blevet snydt for 148.000 kroner i særligt ferietillæg af deres arbejdsgiver Forenede Service. Det viser en ny kendelse i en faglig voldgift, skriver Fagbladet 3F.

Da Forenede Service overtog rengøringen i Holbæk Kommune 1. marts 2012, indgik 3F og Forenede en aftale om, at rengøringsassistenterne i kommunen fik ferietillæg efter den kommunale overenskomst, som var gældende inden virksomhedsoverdragelsen.

Det betyder, at de ansatte har krav på 2,35 procent i ferietillæg og ikke kun et tillæg på 1 procent, som følge af ferieloven.

Forenede Service så imidlertid bort fra aftalen, og 3F rejste derfor en faglig sag mod firmaet. Den sag har 3F nu vundet, og Forenede Service skal betale 148.000 kroner til rengøringsassistenterne.

I 3F er forhandlingssekretær Marianne Henriksen "yderst tilfreds med kendelsen".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Forenede Service.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.