Ansatte på Lindegården nedlægger arbejdet: Bægeret er fyldt

Efter drab og overfald på ansatte på bostedet Lindegården, har de ansatte i dag valgt at nedlægge arbejdet.
Den 57-årige Vivi Nielsen blev i påsken knivdræbt af en psykisk syg beboer på bostedet Lindegården.
Den 57-årige Vivi Nielsen blev i påsken knivdræbt af en psykisk syg beboer på bostedet Lindegården. Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv

De ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde har onsdag nedlagt arbejdet.

Strejken kommer efter række faglige møder om situationen på bostedet, hvor den 57-årige Vivi Nielsen Langfredag i år blev knivdræbt af en psykisk syg beboer. Siden da er flere ansatte blevet overfaldet af beboere.

Personalet kræver, at der kommer flere hænder til at tage sig af beboerne, og at de farlige beboere helt fjernes fra Lindegården.

"Vores kolleger går ned med sygemeldinger"

Avisen.dk er i besiddelse af en udtalelse, som de ansatte har sendt til ledelsen og Københavns borgmestre.

"Nu må vi sige endegyldigt fra," skriver de ansatte og fortsætter:

"Snart to måneder efter drabet på en af vores kolleger må vi konstatere, at intet er ændret afgørende på vores arbejdsplads på Center Lindegården. Frustrationerne er kun vokset. Vi kan konstatere, at vores kolleger går ned med sygemeldinger. At kolleger siger deres job op. Ingen af os kan mærke, at vi har fået flere hænder, selv om Københavns kommune har lovet det. Mange af de syge beboere, der trænger til hjælp og støtte i behandlingspsykiatrien, bor her stadig.

Det er også i dyb solidaritet med vores beboere, som vi ønsker at hjælpe, at vi nu må sige endegyldigt fra. Vores beboere trænger til hjælp, til støtte og til flere hænder i hverdagen. Og flere af dem trænger til en psykiatrisk hjælp, som vi ikke kan give dem på Lindegården."

"Vi har sat livet på spil i et politisk spil"

"Bægeret er fyldt. Intet afgørende er ændret i vores hverdag bortset fra, at vi efterlever strakspåbuddet fra Arbejdstilsynet om at arbejde to og to. Også det forhold går ud over beboerne," fortsætter de ansatte i udtalelsen.

Vi har været nednormeret i årevis. Vi har sat livet på spil i et politisk spil om at få tingene gjort med færrest mulige medarbejdere. Vi har ikke brug for flere løfter, men for handling. Vores krav er enkelt: Flere hænder her og nu.

Københavns Kommune skal flytte de beboere, der er alt for syge på vores arbejdsplads, så de kan få den rigtige behandling. Vi kræver flere sengepladser i psykiatrien, så beboere hjælpes forsvarligt.

Derfor strejker vi.

Personalet på Lindegården."

Ledelsen, tillidspersoner og arbejdsmiljørepræsentanter skal passe på beboerne på Lindegården, mens personalet strejker.

Det strejkende personale mødes torsdag for at diskutere fremtiden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.