Ansatte i Pihl & Søn får 93 mio. kr.

2400 ansatte i krakket byggefirma havde tilsammen 93 millioner kroner til gode, som dækkes af garantifond.
Pihl & Søn-krak koster garantifond 93 mio.
Pihl & Søn-krak koster garantifond 93 mio. Foto: Colourbox/free

Konkursen i en af landets største entreprenørvirksomheder, Pihl & Søn, har vist sig at være den dyreste for Lønmodtagernes Garantifond i 10 år, skriver Fagbladet 3F.

Omkring 2400 ansatte havde penge til gode, da Pihl & Søn A/S i august 2013 gik konkurs. Nu er det store regnskab gjort op. Betaling af løn, ferie og pension har ifølge fagbladet kostet Lønmodtagernes Garantifond 93 millioner kroner.

- Vi forventer ikke, at der kommer større restudbetalinger, siger Maria Würtz, kundechef i ATP, der administrerer garantifonden, til Fagbladet 3F.

- Fristen for at anmelde krav på løn med videre er udløbet. De restudbetalinger, der kan komme, kan være krav på bonus og provision, men der vil være tale om relativt mindre beløb, tilføjer hun.

Lønmodtagernes Garantifonds udbetalinger finansieres af kollektive indbetalinger fra landets virksomheder.

- Konkursen har ikke betydet, at virksomhedernes bidrag til Lønmodtagernes Garantifond er steget, siger Maria Würtz.

Det var en række byggeprojekter i udlandet, der knækkede halsen på det 126-årige byggefirma Pihl & Søn, som var en af giganterne i dansk byggeri.

Pihl & Søn står bag en række prestigefulde projekter som Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset i København og Danmarks nye nationalakvarium, Den Blå Planet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.