Ansatte fanget i konkurskaos

På grund af uklare regler på området tør et privat plejefirma ikke ansætte medarbejderne fra en lignende konkursramt virksomhed.
De ansatte i et privat plejefirma, der er gået konkurs, kan ikke umiddelbart se frem til en ansættelse hos andre lokale plejefirmaer.
De ansatte i et privat plejefirma, der er gået konkurs, kan ikke umiddelbart se frem til en ansættelse hos andre lokale plejefirmaer. Modelfoto: Scanpix

- Gid det var så nemt, at vi bare kunne overtage Bonderosens tidligere ansatte. Der er jo en hel personalegruppe, som bor lokalt og har erfaring, siger Martin Marburger, direktør i BM Pleje.

BM Pleje er det ene af to firmaer, der får flere borgere fra Gribskov Kommune efter plejefirmaet Bonderosens konkurs i sidste uge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Men vi tør ikke umiddelbart. Jeg skal som arbejdsgiver være meget skarp, for hvis jeg ansætter fra Bonderosen, kan der følge forpligtelser fra de gamle ansættelser med.

Dilemmaet opstår efter lignende konkurssager i Hjørring og Aalborg. Her nægter Lønmodtagernes Garantifond at betale til de fyrede, fordi de mener, kommunerne har lavet virksomhedsoverdragelse. Kommunerne siger nej og vil heller ikke betale. Indtil der foreligger en klar afgørelse, er det en gråzone, kommuner og leverandører handler i.

Kommunernes Landforening håber på en lovændring:

- Problemet er loven om virksomhedsoverdragelse, som stiller kommunerne meget dårligt i disse sager. Konkursrådet er fremkommet med forslag, hvorefter loven kan laves om - og det håber vi på, siger Karsten Thystrup, kontorchef i KL, Jura.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.