Ansatte afværger indbrud på sygehus i Esbjerg

Trods trusler på livet kaster to mænd sig over en formodet tyv og holder ham fast, til politiet kommer.
Tyven viste sig at være en 28-årig mand fra Esbjerg, der nu er sigtet for flere indbrud.
Tyven viste sig at være en 28-årig mand fra Esbjerg, der nu er sigtet for flere indbrud. Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox

To snarrådige ansatte på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg forhindrede natten til søndag en indbrudstyv i skaffe sig adgang til hospitalet.

De to mænd kastede sig over tyven og holdt ham tilbage, indtil politiet indfandt sig. Det skete, selv om tyven truede med at stikke dem ned.

- Da manden ikke havde trukket en kniv, vurderede de, at de godt kunne klare ham, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Normalt ser vi helst, at folk ikke griber ind, men venter til politiet kommer. Men i dette tilfælde foretog mændene en modig og velovervejet beslutning, siger vagtchefen.

Klokken var lidt i fire natten til lørdag, da den ene af de to hospitalsansatte hørte, at en rude blev knust. Han fik fat på en kollega, og sammen forfulgte de den formodede indbrudstyv og forhindrede ham i at stikke af på en knallert.

Tyven viste sig at være en 38-årig mand fra Esbjerg, der nu er sigtet for flere indbrud i timerne op til, at han blev anholdt ved Sydvestjysk Sygehus. Politiet har blandt andet signalementer, der knytter ham til andre indbrud.

Efter anholdelsen konstaterede politiet, at den 38-årige rent faktisk var bevæbnet, idet han havde ikke blot en, men to knive på sig.

Han er derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og for trusler på livet.

Manden blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.