Anonym borger sender glemte penge til politiet

Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget et brev fra en anonym borger, der såmænd blot vil videresende 1.000 kroner, som vedkommende fandt i en hæveautomat.
Dette håndskrevne brev dumpede ind af brevsprækken hos politiet. Afsenderen
Dette håndskrevne brev dumpede ind af brevsprækken hos politiet. Afsenderen Midt- og Vestsjællands Politi

Hånden på hjertet: Hvad ville du gøre, hvis du fandt en glemt 1.000 krone-seddel i en hæveautoamt? Bruge pengene selv - eller indlevere dem til politiet?

En anonym borger, der muligvis bor i Midt- eller Vestsjælland, valgte at gøre det sidste. Personen fandt 1.000 kroner i en hæveautomat og sendte pengene i et brev, som Midt- og Vestsjællands Politi i dag har valgt at offentliggøre på Twitter.

- Når vi modtager sådanne henvendelser, vil vi jo frygteligt gerne takke borgeren. Det kan vi ikke i denne sag, for brevet har ingen afsender. Så vi håber, at vi via Twitter når ud med et tak til brevsenderen, siger Merete Scheelsbeck fra Midt- og Vestsjællands Politi til Avisen.dk.

Fundet på rasteplads

Af det fint håndskrevne brev fremgår det, at de 1.000 kroner blev fundet i en automat på rastepladsen i Karlslunde øst på Køge Bugt motorvej.

Politiet understreger, at hvis man mener, at man er den retmæssige ejer af pengene, så skal man kunne sandsynliggøre det - eventuelt med en hævekvittering eller lignende - før pengene kan udbetales.

Fint og håndskrevet - den ærlige borger tog sig tid til at skrive et brev og sendte det til politiet, som nu takker mange gange. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.