Annette Heicks opsang til kvinder: Skru ned for det fede lir - ha' format

Annette Heick ville ønske, at vi gav piger og kvinder lidt flere ambitioner.
Format er noget man får gennem god opførsel og uselvisk adfærd, mener Annette Heick.
Format er noget man får gennem god opførsel og uselvisk adfærd, mener Annette Heick. Foto: Scanpix/arkiv

Det er på tide, at kvinder begynder at have format i stedet for at fremstå som 'fede' personligheder.

Det skriver entertaineren Annette Heick i en klumme i BT.

Måske er det fordi, at ordet "format" er svært at definere, skriver hun. Og måske fordi at format forveksles med "god stil".

Men Annete Heick mener, der stor forskel på "format" og "god stil". Og hun bruger et eksempel fra en koncert med Jennifer Lopez, som hun var til for nylig.

Her dansede den veldrejede 47-årige amerikanske 'J-Lo' rundt i nærmest det bare ingenting.

"Scenografisk var det et vildt udstyrsstykke med glimmer, glitter, fjer, dansere, et fabelagtigt band og en sangerinde, Jennifer, der med sine 47 år stadig ser bragende godt ud og bevæger sig med en lethed der får de fleste 47-årige til at ligne pensionister. Men da kvinden kom ind i et nyt kostume for 27. gang – blot for at lave bollebevægelser (undskyld mit sprog) kun iført similisten, der lige dækkede understellet og brystvorterne, ja, da var det, det slog mig. Måske har hun stil, men hun mangler format.", skriver Annette Heick.


Jennifer Lopez under en optræden i september 2015. Hun mangler ikke former, men format, mener Annette Heick. Foto: Steve Marcus/Scanpix/arkiv

Blandt publikum noterede Annette Heick sig en meget høj frekvens af super lårkorte kjoler og sko så høje, at det var svært at holde balancen.

"Jeg synes egentlig ikke, det handler om at være gammeldags. Jeg synes faktisk, det handler om, at vi (alle men især kvinder) har så travlt med at købe alt muligt lir og fremstille os selv på en måde, så vi fremstår som 'fede' personligheder, at vi helt glemmer, hvor meget mere værdifuldt det er at have format.", skriver Annette Heick og slutter sin klumme med at konkludere, at format ikke kan købes, men kommer med god opførsel og uselvisk adfærd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.