Annette Heicks mand taler ud om ulykken: "Det var så frygteligt"

Jesper Vollmer er på mirakuløs vis kommet sig oven på badeulykken, der kunne have kostet ham livet - eller førligheden.
Familiens eget foto fra Jesper sygeleje på Rigshospitalet. De valgte at dele det på Instragram, hvor støtten og de trøstende ord har væltet ind.
Familiens eget foto fra Jesper sygeleje på Rigshospitalet. De valgte at dele det på Instragram, hvor støtten og de trøstende ord har væltet ind. Foto: Privat

Jesper Vollmer får stadig kuldegysninger, når han genkalder sig den frygtelige ulykke, der var tæt på at koste ham livet under en badeferie på Phuket i Thailand med hustruen Annette Heick og sønnerne Storm og Elliot.

Øjeblikket, hvor en kæmpestor bølge skyller ind over ham. Det glemmer han aldrig. Lyden af det brusende hav. Stilheden, da han dykker ind i bølgen, og vandet lukker af for alle lyde. Og så: Den knasende lyd af hans nakke, der bliver knust mod sandbunden.

– Det var så frygteligt, siger Jesper Vollmer til Alt for damerne, som bringer et hudløst ærligt interview med ham om ulykken og den hårde tid, der fulgte efter.

21. januar i år er en dag, der altid vil stå printet ind i hans hukommelse. Det var dagen på den ellers skønne badeferie, hvor bølgerne skyllede ind med særlig voldsom kraft, og hvor Jesper Volmer slet ikke kunne styre sin begejstring ved synet af det vilde hav.

- Jeg begyndte at løbe ud mod bølgen, og Annette råbte: "Pas nu på, skat!" Jeg råbte ja, ja, grinede, satte af og lavede hovedspring ind i bølgen. Som jeg har gjort tusindevis af gange før. Jeg elsker vand, og jeg har altid kastet mig ud i bølgerne, fortæller han Alt for damerne.

Badeturen var tæt på at ende med en dødelig udgang. Jesper Vollmer blev sendt til tælling af kæmpebølgen. Han mistede ikke bevidstheden, men hans krop blev lammet, og han frygtede, at han skulle drukne i det vilde hav.

Han følte sig alene i vandet, men heldigvis have mange set ulykken. Både Annette Heick, to badende drenge og nogle livreddere. Og heldigvis kom også en australsk læge ilende til.

De to drenge fik ham trukket op på land, og den australske læge gennede alle væk og gik i gang med at yde professionel hjælp. Jesper Vollmers nakke var brækket, og hvis han blev behandlet forkert - eksempelvis flyttet rundt på, mens han lå på stranden - kunne det koste ham førligheden. Eller livet.

På mirakuløs vis er Jesper Vollmer i dag på fode igen. Takket være god lægebehandling og en stor portion stædighed. Han er en fighter, og han er også stærk fysisk. Af interviewet med Alt for damerne fremgår det, at han beholdt sit gode humør og sin kampgejst igennem det svære forløb - selvom der naturligvis har været nedture.

Græd ud med Annette

Der, hvor filmen for alvor knækkede for ham, var, da han læste en mail fra Annette Heick, der for deres venner beskrev ulykken, som hun oplevede den. Der gik det op for ham, hvor alvorligt, det havde været. Han var stadig indlagt i Thailand på det tidspunkt, og han ringede hjem til sin kone. De fik talt det hele igennem. Og grædt.

Han er for længst hjemme i Danmark. Er ude af kørestolen, har smidt krykkerne og har nu blot en stok som gangredskab. Har desuden anskaffet sig et voksenløbehjul på bløde hjul, så han kan køre alle mulige steder hen.

Forholdet til hustruen Annette betegner han som stærkere end nogen sinde. Jesper Vollmer har i dén grad bearbejdet ulykken mentalt - og fremstår i dag som en mand, der er klogere på livet. Og stærkere.

Læs hele interviewet her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.