Annette Heicks mand har smidt stokken: "Det er så stort"

Annette Heick mener, at hendes mand, der brækkede nakken sidste år, kan gennemføre en halv-maraton.
Jesper Vollmer Heick var i 10 år køkkenchef hos dronning Margrethe og prins Henrik indtil ulykken i januar 2015.
Jesper Vollmer Heick var i 10 år køkkenchef hos dronning Margrethe og prins Henrik indtil ulykken i januar 2015. Foto: Scanpix/arkiv

Annette Heicks mand, Jesper Vollmer Heick, oplever i øjeblikket underværker med sin genoptræning, efter han i 2015 under en ferie med familien brækkede nakken.

Han har stillet det synlige tegn på sit handicap, stokken, væk. Derudover har han smidt en skinne han havde på sit højre ben.

- Og for at det ikke skal være lyv, så er jeg begyndt at cykle. Det er så stort for mig, at andre næsten ikke kan begribe det.

Det fortæller Jesper Vollmer Heick til BT.

Da han under en ferie i Thailand blev taget af en bølge og kastet mod havbunden, slap han billigt. Ingen nerver blev beskadiget, men siden ulykken har både arm og ben i højre side været ramt. Specielt har en dropfod drillet den tidligere kongelige kok.

Men optimismen trives i familien Heick. Annette Heick vil nemlig tilmelde ham til at løbe halvmaraton i 2017.

Behandlere tænker kroppen anderledes

Den store fremgang er sket, efter Jesper Vollmer Heick har skiftet behandlere. De tænker kroppen på en anden måde end de fysioterapeuter og læger, han hidtil er blevet genoptrænet hos. De arbejder med nervebanerne sideløbende med musklerne, siger Jesper Vollmer til avisen.

Jeg føler mig godt tilpas

Han har hele livet dyrket sport og var træt af, at han var blevet stillesiddende.

- Men nu, hvor jeg er begyndt at cykle rigtig meget, har jeg ikke bare fået en masse energi og fundet masser af glæde, jeg har også tabt 13 kilo, og det er virkeligt rart. Jeg føler mig godt tilpas i min krop igen, siger Jesper Vollmer Heick til BT.

Siden ulykken har Jesper Vollmer Heick og hustruen Annette arbejdet med at få deres forhold til at fungere optimalt. De har været i parterapi, men har også åbnet et kursuscenter på Bornholm.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.