Annette Heick til "stærke" medsøstre: Husk undertrykkelsen i parallelsamfund

Se DR-dokumentaren "Kvinde kend den plads", så opdager kvinderne, hvad der bør kæmpes for, siger Annette Heick.
Glem bestyrelsesposter og ligeløn. Kvinderne i dagens Danmark kan kæmpe en kamp, som kan være nøglen til bedre integration, mener Annette Heick.
Glem bestyrelsesposter og ligeløn. Kvinderne i dagens Danmark kan kæmpe en kamp, som kan være nøglen til bedre integration, mener Annette Heick.
Foto: Scanpix/arkiv

Er det ikke bare en gratis omgang, når samfundets stærke kvinder - og erklærede feminister - bruger tastaturet til at sætte spot på for eksempel ligeløn og bestyrelsesposter?

Det spørgsmål stiller sanger og TV-vært Annette Heick i sin blog på BT.dk, hvor hun opfordrer sine veninder og andre stærke danske kvinder til at løfte blikket fra computerskærmen og lade det skue mod de kvinder i samfundet, som virkelig bliver undertrykt.

Hun mener med andre ord, at feministerne overser en sag, som DR-dokumentaren "Kvinde kend din plads" handler om.

- Den handlede om, hvordan piger og kvinder af anden etnisk oprindelse undertrykkes med fysisk og psykisk vold i deres hjem og i de små parallelsamfund rundt omkring i Danmark, skriver Annette Heick i bloggen.

Hun minder sine søstre om rødstrømpebevægelsen og kvindefrigørelsen.

- Det er principper, som vi tager for givet i dagens Danmark. Men jeg kan hilse og sige, at principperne ikke gælder for alle danske kvinder. I hvert fald ikke dem, der kommer fra de førnævnte parallelsamfund.

Hun giver ikke nogen opskrift på, hvordan kvinderne skal hjælpe de undertrykte piger og kvinder af anden etnisk oprindelse, men hun mener, at nøglen til en bedre integration ligger hos de etniske kvinder, og at der kan skabes en bedre tilværelse for kommende generationer af både mænd og kvinder.

Fakta

I DR-dokumentaren "Kvinde, kend din plads" møder man en række kvinder, som har været udsat for grov vold, social kontrol og er blevet lagt til skam på sociale medier, fordi de har fulgt deres hjerte, insisteret på at ville bestemme over eget liv eller stillet op til Folketinget.

Kilde: DR

Annette Heick anbefaler at læse bogen ”Sort land” af Ahmad Mahmoud.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.