Annette Heick: Sådan klarer jeg vores svære hverdag

Det er ikke helt let at være Annette Heick i øjeblikket. Alligevel klarer hun hverdagen.
- Jeg er blevet opdraget til at kunne lukke alt andet ude og koncentrere mig fuldt ud om den opgave, jeg har sagt ja til, siger Annette Heick, der er rykket til AArhus i tre måneder for at spille med i "My fair lady", mens hendes mand kæmper for at komme på benene igen efter sin slemme badeulykke i Thailand.
- Jeg er blevet opdraget til at kunne lukke alt andet ude og koncentrere mig fuldt ud om den opgave, jeg har sagt ja til, siger Annette Heick, der er rykket til AArhus i tre måneder for at spille med i "My fair lady", mens hendes mand kæmper for at komme på benene igen efter sin slemme badeulykke i Thailand. Scanpix

Af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen.

Annette Heick er hårdt spændt for i øjeblikket. Hendes mand Jesper kæmper for at komme på benene igen efter den dramatiske badeulykke i Thailand tidligere på året, hvor han brækkede nakken. Parrets to sønner er hjemme i Sverige for at gå i skole. Og imens står hun hver aften på scenen i Aarhus i forestillingen ”My fair lady”.

Alligevel formår Annette at klare den ganske svære hverdag. Hvordan ved hun ikke.

- Jeg tror ikke, jeg helt har fået følelserne på plads omkring det. Men jeg har en teori. Jeg tror, det kommer af, hvordan vi er i min familie; vi passer vores arbejde. Basta! Det ligger så dybt i mig – og det ved Jesper også godt, han har det på samme måde selv – at når man har sagt A, siger man også B, uanset hvad der sker omkring ørerne på én. Jeg er blevet opdraget til at kunne lukke alt andet ude og koncentrere mig fuldt ud om den opgave, jeg har sagt ja til, siger hun til SØNDAG.

Mette Blomsterberg vil have en mand, der klapper hende bagi. Læs hvorfor på søndag.dk

Væk fra børnene i tre måneder

Annette Heick skal være væk fra hjemmet i tre måneder, og det var en fælles beslutning, de tog, da hun fik tilbudt rollen.

– At jeg er væk fra dem, er en beslutning vi traf alle sammen i fællesskab, da jeg fik tilbudt rollen. Kan vi leve med, at jeg er væk hjemmefra i tre måneder? Ja, det kan vi godt, var vi enige om. Vi vidste, det ville blive svært – Jesper og jeg talte om, at det nok ville blive den hårdeste spidsbelastning i vores 17 år sammen, men at vi nok skulle klare det, som vi har klaret så mange andre situationer før det. Og så er det jo mærkeligt, når den ene part pludselig bliver sat helt ud af spillet. Der har Vorherre åbenbart lige tænkt: Tror du, det er en spidsbelastning? Nej, nu skal du se spidsbelastning, siger hun til SØNDAG og fortsætter:

Laura Bro til søndag.dk om at blive mor alene: Andre kan jo heller ikke nå at hente deres børn!

– I sådan en situation, vi er i nu som familie, så er der to ting, jeg kan gøre. Jeg kan tage det med et smil på læben og arbejde videre, eller jeg kan lægge mig på gulvet i fosterstilling og tude, og det sidste får jeg sgu ikke noget ud af, vel? Skal jeg lægge mig og tude, så bliver det i hvert fald ikke på denne side af »My Fair Lady« – den beslutning har jeg taget, siger hun til SØNDAG.

Signe Wenneberg: Jeg kom i mål, selv om jeg har ondt i ryggen og er enlig mor! Læs interviewet her

Er bestemt ikke en pylremor

Hun understreger da også, at der formentlig ikke er mange, der vil beskylde hende for at være en pylremor. Og hun mener faktisk, det kan være ganske skadeligt at pylre for meget.

- Der er vist ingen, der beskylder mig for at være en pylremor. Mange sætter lighedstegn mellem det at være en pylremor og være omsorgsfuld, men det er helt forkert, siger hun og fortsætter:

– Jeg synes netop, man svigter sin omsorg ved at være pylret. For at vise omsorg handler netop om at give noget ansvar til sine børn. Jeg mener ikke, de skal være tidligt voksne, men at man skal kunne sige til dem, at nu har man brug for, at de træder i karakter. På et tidspunkt skal vi jo sende dem ud i den store verden, og så er de forhåbentlig forberedt på det. Det er i hvert fald ikke curlingbørn, der kommer ud af min opdragelse, understreger Annette til SØNDAG.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.