Annette Heick: Okay at forældre holder ferie uden børn

Kendissen forsvarer nu forældre, der sender børnene i børnehave og holder ferie alene.
Der er mange tilfælde, hvor det vil være i orden at sende børnene i institution, selvom man selv har ferie, mener Annette Heick.
Der er mange tilfælde, hvor det vil være i orden at sende børnene i institution, selvom man selv har ferie, mener Annette Heick. Scanpix arkiv

Det er for nemt at blive forarget over forældre, der sender poderne i børnehave, selvom de selv har ferie, mener Annette Heick.

Som Avisen.dk skrev i går, mener hver femte dansker, at forældres soloferie er okay, mens to ud af tre siger nej. Og flere eksperter påpeger, at det ikke er godt for børnene at være i børnehave, mens mor og far slapper af hjemme eller på Mallorca.

Nogle gange er fritidsordningen bare sjovere

Det er den undersøgelse, som sangerinden nu kommenterer på til B.T.

Der kan nemlig sagtens være tilfælde, hvor det er helt fint at sende børnene i børnehave, selvom man selv holder ferie, mener hun.

- Hvis forældrene skal bruge den første uge af ferien på at sætte huset i stand, og det derfor er svært at have børn rendende rundt om fødderne på én. I sådan et tilfælde vil børnene nok synes, at det er sjovere at være i fritidsordningen. Så der kan helt sikkert findes eksempler, hvor man kan sige: Det forstår jeg godt, siger hun til B.T.

Vigtigt med kærestetid

Annette Heick har selv to børn med kæresten Jesper Vollmer. Parret har da prøvet at være på romantisk weekend sammen, mens børnene blev passet hos bedsteforældrene, fortæller hun, og understreger, at forældrenes kærestetid sammen også er vigtig - men at hun ikke generelt bifalder, at man holder ferie uden børnene.

- Det kan sagtens være, at forældrene har brug for at have noget kærestetid sammen. Men det er at strække den, hvis man bare sidder derhjemme og hygger hele ferien eller rejser væk på ferie, mens børnene er i institution, siger hun til B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.