Annette Heick: Mobilen kan ødelægge dit liv

Annette Heick advarer mod, at mobiltelefonen kan skabe splid i parholdet.
Mobiltelefonen er farlig og kan ødelægge dit liv, lyder det fra Annette Heick.
Mobiltelefonen er farlig og kan ødelægge dit liv, lyder det fra Annette Heick. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Mobiltelefoner kan meget. Endda ødelægge dit liv.

Det mener Annette Heick, der i en klumme i BT, filosoferer over, hvad mobiltelefonen betyder for vores liv. For mange er på en eller anden måde afhængig af mobilerne, som efterhånden kan klare det meste, lyder det fra Annette Heick

- Den er ”Quadratisch. Praktisch. Gut”! Man kan sågar betale regninger med den, gå på nettet med den, sende post med den. Tage billeder, spille spil på den, bruge den som vækkeur. Men den er farlig. Faktisk kan den ødelægge dit liv, skriver hun blandt andet i klummen.

Hun henviser til et brev, som hun for nyligt fik fra en kvinde, der var utilfreds med, at hendes mand var mere interesseret i at sidde oppe om natten med sin mobiltelefon end i deres sexliv. Det fik en mandlig læser til at foreslå, at manden nok brugte telefonen til at se porno, og den betragtning er Annette Heick enig i.

- Men det er ikke det eneste, der gør mobil-telefonen til parforholdets værste fjende. For hvor mange har ikke prøvet den der flirt, der qua et utal af sms’er har fået lov at vokse og fylde? Det skrevne ord sparker til fantasien, og der bliver indikeret og læst mellem linjerne, lyder det fra Annette Heick.

Hun tror, at mange affærer kunne have været undgået, hvis ikke de først var blevet boostet med sms’er. Men det er ikke kun i forhold til det seksuelle, at mobilen kan være et problem, mener Annette Heick, der også peger på, at den stjæler opmærksomheden, når der lige skal tjekkes mail eller Facebook.

Hele tiden er der en telefon på bordet, som blinker, bipper eller brummer, skriver Annette Heick, der selv har taget konsekvensen og droppet alle lyde og push-meddelelser på telefonen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.