Annette Heick har et ”sygeligt forhold” til dansk krigshelt

En bog om kaptajn Dinesen har taget Annette Heick med storm.
Annette Heick fortæller, at hun efter at have læst bøgerne om Dinesen ønsker at drikke kaffe med forfatteren, Tom Buk-Swienty.
Annette Heick fortæller, at hun efter at have læst bøgerne om Dinesen ønsker at drikke kaffe med forfatteren, Tom Buk-Swienty. Foto: Scanpix/arkiv

At blive opslugt af en bog kan have konsekvenser for den nærmeste familie.

Det måtte sanger og skuespiller Annette Heick sande, efter hun gik i gang med Tom Buk-Swientys bog om den danske krigshelt fra 1864 kaptajn Dinesen. Det skriver dr.dk.

- Jeg vil bare lige sige, at jeg har et nærmest unaturligt forhold til kaptajn Dinesen. Det er næsten sygeligt. Jeg slæber Tom Buk-Swientys bøger med overalt. Den første bog læste jeg, mens vi var på vinterferie, og jeg var nødt til at sige til familien: ”Jeg er virkelig ked af det, men jeg kan ikke noget, før jeg har læst den her bog færdig, siger Annette Heick til dr.dk.

Hun er særligt vild med måden Tom Buk-Swienty får skrevet historiske dokumenter og Dinesens egne beretninger ind i den historiske tid, som kaptajn Dinesen – Karen Blixens far – levede i.

Kan genkende det

Samtidig rører de biografiske romaner om Dinesen ved noget let genkendeligt i Annette Heick eget liv.

- Lige præcis med Dinesen kan jeg godt få øje på noget af mig selv, også selv han levede i en anden tid og med nogle andre oplevelser. Hos ham er der meget med familieære. Han kommer fra en rig og halvadelig slægt, og der er nogle forventninger til, hvordan han skal agerer. Det kan jeg godt genkende, også selv om jeg ikke er fra en rig familie. Jeg kan også godt genkende det, han slæber rundt på i mange år af sit liv, hvor han ikke vil være som sin far. Og så ender han alligevel præcis som sin far. Den satte jeg også lige flueben ved, siger hun.

Annette Heick fortæller også, at hun efter at have læst bøgerne om Dinesen ønsker at drikke kaffe med forfatteren, Tom Buk-Swienty.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.