Annette Heick: For meget pylren skader børn

Annette Heick mener, det er vigtigt at forberede børnene på den virkelige verden.
Mor Annette med sine guldklumper Storm og Elliot. Storm er den yngste af drengene.
Mor Annette med sine guldklumper Storm og Elliot. Storm er den yngste af drengene. Foto: SCANPIX arkiv

Selv om de kun er ti og seks år, er Annette Heicks børn allerede ved at »blive klædt på«, som hun selv er blevet det. De er med på familieråd, når der skal træffes beslutninger.

Det var således dem selv, der takkede pænt nej til at blive taget ud af deres normale skole og følge undervisningen på en skole i Aarhus, når Annette Heick i tre måneder skal spille med i My fair Lady.

- Det overvejede vi, men det havde kun været for min skyld. De ville helst være fri. Der er det selvfølgelig en kæmpe fordel, at mine forældre bor lige ved siden af os nu. Eliot og Storm kan være hos dem og hjemme hos sig selv på samme tid og gå i skole, som de plejer. Selvfølgelig trækker vi lidt ekstra veksler på min mor nu, hvor Jesper er på hospitalet, men det fungerer bedst sådan, siger hun til ugebladet SØNDAG.

Laura Bro til søndag.dk om at blive mor alene: Andre kan jo heller ikke nå at hente deres børn!

Har brug for opbakning

Beslutningen om, at børnene godt kan undvære deres mor i tre måneder, blev truffet, inden Jesper brækkede nakken og derfor er indlagt på Rigshospitalet. Annette Heick indrømmer, at nogle af vennerne har spurgt, om hun ikke skulle overveje at opgive forestillingen og tage hjem til familien.

Se også:

– Den overvejelse er taget, og nu har jeg et skib, der skal føres i havn så gelinde som overhovedet muligt. Det projekt har jeg brug for opbakning til, siger hun og mener, at beslutningen er bedst for alle parter, siger hun til SØNDAG.

Bodil Jørgensen blev gravid som 47årig, og troede blot det var overgangsalderen. Læs det her

Beslutningen bekræfter hende da også i, at hun bestemt ikke er en pylremor. Og hun mener, det faktisk kan skade at være for pylret.

- Mange sætter lighedstegn mellem det at være en pylremor og være omsorgsfuld, men det er helt forkert. Jeg synes netop, man svigter sin omsorg ved at være pylret. For at vise omsorg handler netop om at give noget ansvar til sine børn. Jeg mener ikke, de skal være tidligt voksne, men at man skal kunne sige til dem, at nu har man brug for, at de træder i karakter. På et tidspunkt skal vi jo sende dem ud i den store verden, og så er de forhåbentlig forberedt på det. Det er i hvert fald ikke curlingbørn, der kommer ud af min opdragelse, understreger Annette til SØNDAG.

Man skal have talent

Hun mener heller ikke, man skal fortælle ens børn, at de kan bliver til hvad som helst. For hvem kan det?

– Det ene fører det andet med sig, og alting bunder i begreber som talent og flid. Jeg kan ikke holde ud, når nogle forældre siger til deres børn, at de kan blive lige, hvad de vil. Gu kan de ej! Hvis man ikke har talentet, så kan man altså ikke blive alt – det kan jeg jo heller ikke, siger hun til SØNDAG.

Men har man talentet, og er man flittig, så er der jo næsten ingen grænser for, hvad man kan opnå.

– Når jeg investerer penge i mig selv, er det for at kunne komme længere ud i hjørnerne. Jeg har regnet ud, at jeg har investeret ca. to millioner i mig selv og min karriere. Havde jeg brugt de to millioner anderledes, havde jeg nok ikke siddet her nu, siger hun til SØNDAG.

Og Annette Heick fortsætter:

- For havde jeg ikke lavet den cd, så var jeg næppe kommet med i ”Vild med dans” – som jeg i øvrigt ikke brød mig meget om at være med i, men det er en anden sag – og det var i ”Vild med dans”, Niels-Bo Valbro fra Det Ny Teater så mig og tænkte, at jeg måske kunne spille Glinda i ”Wicked”. Og havde jeg ikke været med i den, så tror jeg ikke, Aarhus Teater havde fået den idé, at jeg skulle spille Eliza. Det handler om at gribe chancerne, når de er der, understreger Annette Heick.

Redigeret af Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.