Anne Sophia Hermansen: Sig dog tillykke til Pia!

Anne Sophia Hermansen mener, at kvindesagsforekæmpere bør sige tillykke til Pia Kjærsgaard.
Anne Sophia Hermansen er kendt som både blogger, tv-vært og klummeskribent - og hun har også været folketingskandidat for Liberal Alliance, men trak sig igen, efter hun gik ned med stress.
Anne Sophia Hermansen er kendt som både blogger, tv-vært og klummeskribent - og hun har også været folketingskandidat for Liberal Alliance, men trak sig igen, efter hun gik ned med stress. Foto: SCANPIX arkiv

Hvis man virkelig mener det alvorligt, at der burde være flere kvinder i toppolitik og flere kvinder i magtfulde stillinger - ja, så burde man da klappe i hænderne over, at Pia Kjærsgaard fredag får den prestigefulde post som formand for Folketinget.

Men det har hverken Dansk Kvindesamfund eller Kvinfo gjort, og det kritiseres af Anne Sophia Hermansen.

"Kvinfo har begrædt på Facebook, at der er færre kvindelige politikere i Folketinget end ved forrige valg, og Dansk Kvindesamfund har beklaget, at der er udnævnt færre kvindelige ministre. Ingen af dem har i dag fejret, at vi har fået en kvindelig formand for Folketinget. Pia Kjærsgaard er ellers den første kvinde på den post nogensinde, skriver menningsdanneren, bloggeren og tv-værten Anne Sophia Hermansen i en update på Facebook (se den nederst i artiklen.)

"Kære Kvinfo og Dansk Kvindesamfund, var der ikke noget med, at I kæmper for flere kvinder i magtfulde stillinger? Eller er det kun for de rigtige kvinder i magtfulde embeder. Tag jer sammen og drop hykleriet," skriver Anne Sophia Hermansen og erklærer:

"Tillykke til Pia Kjærsgaard."

Kvinfo har efter Anne Sophias Hermansens kritik skrevet i en update på Facebook, at organisationen tidligere har nævnt Pia Kjærsgaard som kvindelig partileder, og at man "sender stor respekt for den vej, hun har banet." Updaten er direkte stilet til Hermansen med en hilsen til hende. Dansk Kvindesamfund har ikke reageret på kritikken på Facebook.

Kvinfo har begrædt på Facebook, at der er færre kvindelige politikere i Folketinget end ved forrige valg, og Dansk...

Posted by Anne Sophia Hermansen on 1. juli 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.