TERROR I KØBENHAVN

Anne Sophia Hermansen: Attentatmand er IKKE et offer

Den kendte meningsdanner går på Facebook til angreb på dem, der mener, at den formodede gerningsmand bag terroren i København, er et offer.
Anne Sophia Hermansen er kendt som både blogger, tv-vært og klummeskribent - og hun har også været folketingskandidat for Liberal Alliance, men trak sig igen, efter hun gik ned med stress.
Anne Sophia Hermansen er kendt som både blogger, tv-vært og klummeskribent - og hun har også været folketingskandidat for Liberal Alliance, men trak sig igen, efter hun gik ned med stress. Scanpix

Bloggeren, klummeskribenten og tv-værten Anne Sophia Hermansen har fået nok. Nok af, hvad hun kalder "oversensitive humanisttyper" på Facebook.

Den kendte meningsdanner går i en update på sin Facebook-side i rette med de mennesker, som på det sociale medie giver udtryk for, at man ikke bør kaste ukvemsord efter den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som ifølge flere medier stod bag weekendens terror.

"Uha, det er nedladende og forkert, " skriver hun med slet skjult ironi - "fordi han jo også var et offer.”

Hun spørger så:

"Et offer, ligesom de to mænd har koldblodigt myrdede og de fem politimænd, han sårede. Men et offer for hvad, undskyld mig?"

Hvorfor bliver de?

Anne Sophia Hermansen peger på, at det danske samfund jo har givet gerningsmandens forældre "beskyttelse, bolig, velfærdsydelser og deres søn uddannelse, muligheder og rettigheder".

Anne Sophia Hermansen bor selv på Nørrebro og skriver i sit meget delte og kommenterede opslag, at der, hvor hun bor, går halvdelen af drengene med anden etnisk baggrund ud af folkeskolen som funktionelle analfabeter.

Samtidig er de underrepræsenteret på ungdomsuddannelserne og overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

Hun beskriver i sin update, hvordan drengene "hænger på gaderne med hættetrøjer og udslukte blikke", at de stikker knive i hendes bildæk, og at hun og hendes mand skal ledsage deres børn på legepladsen, fordi der er børnebander.

Hun taler dunder mod at sidde tilbagelænet med sin cafelatte i "Børge Mogensen-stolen" og belære andre om, at forbryderen også er et offer. Og hun slutter af med at erklære, at hun ikke kan forstå, at folk som Omar Abdel Hamid El-Hussein bliver i Danmark.

LÆS HELE FACEBOOKINDLÆGGET HER

Anne Sophia Hermansen

 

Anne Sophia Hermansen er født i 1972 og er blogger, tv-vært og klummeskribent.

 

Hun har også været pressechef i Alm. Brand

 

Har desuden været folketingskandidat for Liberal Alliance, men trak sig igen, efter hun gik ned med stress.

 

Hun er gift med kommunikationschef Kasper Fogh Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.