Anne Linnet synger kronprinsen i mål ved vildt skiløb

Sportsmanden Frederik har de seneste tre dage levet under strabadserende forhold på Grønlands vestkyst. Han deltager i Arctic Circle Race 40 km nord for polarcirklen.
Kronprins Frederik har de seneste par nætter sovet i uopvarmet telt. Han delatger i verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race.
Kronprins Frederik har de seneste par nætter sovet i uopvarmet telt. Han delatger i verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Foto: Scanpix

Kronprins Frederik er godt på vej på løjperne i verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race (ARC).

Inden løbet gik i gang sagde en veloplagt kronprins til TV 2, at han havde set frem til løbet, og at han føler sig hjemme på Grønland

- ARC har de seneste tre-fire år været en ting, der skal prøves, inden man bliver alt for gammel. Det er 20. gang, det afholdes, og det glæder jeg mig rigtig meget til, sagde kronprins Frederik.


De 231 deltagere kommer ud og løber mellem fjeldene nær fjorden i smukke omgivelser. Foto Scanpix 

Løbet foregår på Grønlands vestkyst cirka 40 km nord for polarcirklen, og blev skudt i gang 1. april. Det slutter i dag søndag i Sisumut, hvor kronprinsen og løbets 230 andre deltagere bliver modtaget af en by klædt på til fest og velkomst med blandt andre Anne Linnet og band.

Kronprinsens ambition er at gennemføre løbet og nyde det i alt 160 kilometer lange løb, hvor deltagerne undervejs overnatter i uopvarmede telte i en lejr 58 kilometer fra Sisimiut by.


Deltagerne skal ud på en 160 kilometer lang rute med start og mål i Sisumut, 40 km nord for polarcirklen. Foto: Scanpix

Deltagerne skal desuden selv sørge for madlavning og udstyr samt pleje af deres ski, hvilket er noget af det, der er med til at gøre det til verdens hårdeste skiløb.


Deltagere fra 14 lande stillede op til start. Foto: Scanpix

Kronprinsen får følgeskab af blandt andre 62-årige Arne Christensen, som er den første blinde i ACR-løbet samt deltagere fra Sverige, Norge, Færøerne, Grønland, Australien, Canada, USA, Letland, Østrig, Tyskland, Estland, Schweiz og England.

Fakta om Arctic Circle Race

235 personer har arbejdet med få Arctic Circle Race 2016 på benene.

Det foregik for første gang i 1997 og er i høj grad bygget på frivillig arbejdskraft. 

Løbet er 160 kilometer langt, hvilket skyldes at løbet oprindeligt skulle foregå fra Kangersusluaq til Sisimiut, hvor distancen er netop 160 kilometer.

På grund af manglende sne på denne rute, blev løbets rute ændret og foregår derfor i Sisimiuts bagland, hvor deltagerne kommer ud og løber mellem fjeldene nær fjorden i smukke omgivelser. 

Hele Sisimiut by forvandles under ACR til en folkefest.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.