Anne Laxholm røber: Dystede med sin mand om dommertjans i 'Vild med dans'

Den populære dansedommer fortæller om sit spændende liv.
Anne Laxholm fortæller om sit spændende liv i den nye biografi 'Giv mig et år'.
Anne Laxholm fortæller om sit spændende liv i den nye biografi 'Giv mig et år'. Foto: Scanpix/Arkiv

Redigeret af Louise Aarkrog, SØNDAG, Aller Media

1979 blev et stort år for ægteparret og de professionelle dansere Hans-Henrik og Anne Laxholm.

Først vandt de EM i Aarhus, siden The International Championships i London, og sidst på året vandt de verdensmesterskabet i Tyskland. Året efter genvandt parret det i København. Derefter blev Laxholm og husbond professionelle, og i 1986 stiftede de firmaet ChrisAnne sammen med et østrigsk par, de kendte fra danseverdenen, og som også boede i London.

Hans-Henrik og Anne fortsatte med deres professionelle karriere, indtil Anne blev gravid.

– Vi havde talt lidt om det, for vi havde alderen til det. Hans-Henrik var nok mindre afklaret end jeg. Men graviditeten gjorde udslaget. Vi holdt op med at danse på topplan fra den ene dag til den anden. For mig handlede det ikke om, hvorvidt jeg ville savne det. Jeg er ikke typen, der går rundt og spekulerer unødigt over ting, jeg alligevel ikke kan ændre på. Det er en egenskab, jeg har fra min mor, og jeg er sikker på, at den er ganske sund, siger Anne til SØNDAG.

Mia Lyhne ærlig om at være alenemor til tvillinger: Jeg ville ønske, vi havde været to

Det var svært at vende hjem

Annes mor hjemme i Danmark blev alvorligt syg, og fire måneder efter hendes død flyttede Anne, Hans-Henrik og datteren Lisamaria hjem til Danmark.

– I mange år havde min mor ventet på og glædet sig til, at vi en dag flyttede hjem til Danmark igen. Hun ville så gerne bo tæt på os, så hun kunne følge med i sit barnebarns liv. Det blev skæbnens ironi, at alt først faldt på plads, så vi kunne flytte hjem, kort efter hendes død. Efter 28 år i England skulle familien falde til igen i Danmark, hvor de ikke længere var kendte i danseverdenen. Meget havde ændret sig i årenes løb, og Anne beskriver det at komme hjem som en regulær krise. Netværket var forsvundet, og på mange måder var det at flytte hjem som at begynde forfra, siger hun.

Ulla Essendrop: Jeg var forældreløs i to år og ni måneder. Læs hendes fortælling på søndag.dk

Tænk at TV2 valgte mig!

Vendepunktet kom, da Hans-Henrik og Anne købte en byggegrund i Rungsted, hvor de besluttede sig for at bygge, og ikke mindst da de i 2004 åbnede Dance Academy i Kongevejscentret i Hørsholm.

Året efter blev Anne castet som en af dommerne i »Vild med dans«.

– Vi blev testet begge to, og jeg var overbevist om, at de ville vælge Hans-Henrik. Han har altid været den af os, der har de stærkeste meninger. Men det blev mig, de valgte, siger hun og fortsætter:

- Jeg havde aldrig troet, at programmet ville blive så stort og så populært. Det har været en fantastisk oplevelse at være en del af setuppet. Det er så hyggeligt, varmt og imødekommende. Og man kan sige, at selv om vi fire dommere på ingen måde er blevet instrueret i at skulle have forskellige roller, så har vi fundet vores fødder i forhold til hinanden.

Udgiver nu selvbiografi

Samtidig passer Anne sin danseskole og har nu altså også barslet med bogen ”Giv mig et år”. Egentlig mest fordi hun blev spurgt og sagde ja, og når man først har sagt »a«, så gør man også arbejdet færdigt.

– Jeg syntes jo, det var lidt grænseoverskridende at skulle krænge mig selv og mit liv ud på den måde, og jeg tænkte da også meget over den svære balance, det er at være ærlig uden at være udleverende. Men det glæder mig, at der er interesse for dansen – og selvfølgelig også for vores historie, siger hun.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.