Anne-Grethe Bjarup Riis: Vennerne undgår besøg

Instruktør og skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis' søn, Gilbert, er ramt af kræft. Det tager hårdt på hele familien, som oplever at huset er tomt, fordi vennerne ikke længere kommer forbi.
Anne-Grethe Bjarup Riis opfordrer venner til kræftramte familier til at dukke op og invitere sig selv på besøg. 
Anne-Grethe Bjarup Riis opfordrer venner til kræftramte familier til at dukke op og invitere sig selv på besøg.  FOTO: Scanpix

- Vi oplever at folk bliver væk. Huset bliver tomt, fordi vennerne vil skåne en, men det er misforstået hensyntagen, siger Anne-Grethe Bjarup Riis i Go' Morgen Danmark i forbindelse med Knæk Cancer-ugen, skriver TV2.dk

Hun fortæller om sin søn, Gilbert, der er blevet ramt af leukæmi. Han gennemgår nu kemoterapi og er svækket af sygdommen. Han har tabt håret og sidder i kørestol. Det er hårdt, fortæller Anne-Grethe Bjarup Riis.

Bare kom forbi

Netop derfor har hun brug for, at venner og familie træder til. Men det gør de ikke, oplever hun.

Familien forsøger at tage hensyn ved ikke at ringe for meget, og vennerne siger, at Anne-Grethe Bjarup Riis og manden, Bo Mortensen, bare skal ringe. Men det har de slet ikke overskud til:

Vi har ikke overskud til at ringe. Man har ikke styrken til at gribe ud. Folk skal sige, ”Kan jeg komme på fredag?”. Mit råd til pårørende er: Bare bliv ved med at presse på. Bare duk op med den lasagne. Man bliver lammet, så det at gøre rent og lave mad, og alt det praktiske har man brug for hjælp til, siger hun.

Familien er ellers ved godt mod, selvom de kæmper. Og de forsøger at more sig og lave ting, der stadig er sjove, så alt ikke bliver for trist.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.