Anmeldere: Ny Google-mobil tager stikket hjem

En god smartphone behøver ikke koste 5000 kroner. Det har Google netop bevist med deres nye Android-telefoner, mener anmelderne.
Ny Google-mobil er en seriøs konkurrent til iphone, mener flere eksperter.
Ny Google-mobil er en seriøs konkurrent til iphone, mener flere eksperter. Foto: Pressebillede/free

5800 kroner. Så meget må du punge ud i Apple-skatter for den nye topmodel i den efterhånden lange række af iPhone-modeller.

For den pris får du dog kun 16 GB lagerplads. Skal du have plads nok til dine billeder og musik, stiger prisen til 6700 kroner.

Hvis du er træt af de heftige priser, som følger med produkterne fra Californien, skulle du måske overveje en af de nye såkaldte Google Nexus-telefoner med Googles styresystem, Android.

For knap 3500 kroner får du nemlig alle smartphone-teknologiens glæder i en stilren og hurtig pakke, mener de amerikanske anmeldere, der har haft fingrene i de to nye telefoner, nexus 5X og Nexus 6P.

Testredaktør på teknologimediet Arstechnica, Ron Amadeo, mener, at producenterne af de nye Nexus-telefoner, LG og kinesiske Huawei, kan mønstre to telefoner med meget få kompromisløsninger til attraktive priser.

- Når du købte en Nexus-telefon tidligere, var du nødt til at leve med et dårligt kamera og en ringe batterilevetid, men Nexus 5X og 6P er de første Android-telefoner med få eller ingen kompromiser. Kameraet i 5X er på niveau med telefoner, der er dobbelt så dyre, skriver Ron Amadeo i sin anmeldelse.

Ligesom iPhones topmodel får du med den billigste model, 5X, et 12 megapixel kamera og en fingeraftrykslæser, og så er den 5,2"-skærm næsten på størrelse med den kostbare iPhone 6s Plus.

Der er heller ikke meget discount over hastigheden på 5X'eren, som er udstyret med en hurtigere processor, end den du finder i mange nyere, bærbare computere.

For 2500 kroner er der meget lidt at klage over, mener Nicole Lee fra teknologimediet Engadget.

- Nej, den (Nexus 5X, red.) føles ikke lige så eksklusiv som sine rivaler, og på papiret er 6P en bedre telefon, men alt det overskygges af dens meget konkurrencedygtige pris. Og du får faktisk meget for pengene. Skærmen er skarp, fingeraftrykslæseren leverer varen, telefonen er hurtig, og så får du oven i købet et udmærket kamera, skriver Nicole Lee.

Kan man overhovedet skifte til Android-styresystemet, når man først har haft fingrene nede i Apple-krukken?

Spørgsmålet deler vandene blandt smartphone-fanatikere, og det er på ingen måde sikkert, at Apple-nørder kan omvendes af de nye telefoner, selvom der kan være rigtig mange penge at spare, skriver Drew Olanoff fra Techcrunch.

Men hvis et produkt skulle have held med at gøre det, peger pilen mod Nexus 6P.

- Det er en solid telefon med hensyn til design, hardware og software. Og så starter Nexus 6P ved 499 dollar, hvilket den på alle måder er værd og mere til. Du har formentlig aldrig oplevet en lignende version af Android, som den du får med her, skriver Drew Olanoff.

Fakta om mobil-styresystemer:

I andet kvartal af 2015 havde Google smartphone-styresystem en global markedsandel på 82,8 procent, mens Apples iOS-styresystem til iPhone og iPad måtte tage til takke med 13,9 procent.

I Danmark foretrækker de fleste Apple, når de skal have en smartphone. Apple sad i februar på 44 procent af smartphonemarkedet.

Kilde: IDC

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.