Anmeldere: Her er dommen over den nye iPhone

På fredag lander der nye versioner af Apples pengeko iPhone, men er den pengene værd, når den rammer Danmark? Tja... siger anmelderne.
Nye versioner af Apple iPhone bliver sat til salg på fredag, men amerikanske anmeldere er allerede klar med anmeldelser.
Nye versioner af Apple iPhone bliver sat til salg på fredag, men amerikanske anmeldere er allerede klar med anmeldelser. Foto: Eric Risberg/AP

Den niende iPhone er på vej i handlen i denne uge - i hvert fald i USA, hvor de første anmeldere nu er klar med deres dom over amerikanske Apples helt store indtægtskilde.

Og som så mange gange før er anmeldelserne af den iPhone 6S positive, selvom Apple også får kritik.

Joanna Stern, som anmelder teknologi i avisen The Wall Street Journal, ærgrer sig over, at Apple tilsyneladende ikke adresserer den største kritik af iPhone-modellerne: batteritiden.

Da hun testede telefonen, var den hverken værre eller bedre end den forrige model, iPhone 6.

- For at få plads til en ny skærm har Apple gjort telefon en smule tykkere. Til gengæld er batteriet blevet mindre. Jeg ville med glæde købe en tykkere iPhone, hvis det betød, at den ville bruge mindre tid i opladeren, skriver Joanna Stern, som mener, at s"et i iPhone 6S må stå for en "en smule" bedre.

Anmelderen Nilay Patel fra det populære teknologimedie The Verge hæfter sig også ved, at batteritiden burde være bedre nu, hvor vi er på den niende årgang.

- Telefonen er en smule hurtigere, og batteritiden er omtrent den samme om før, og det vil nok tage en del tid, før app-udviklerne får glæde af 3D Touch (den nye skærm-teknologi, red.). Til den tid er vi nok nået til den næste version, iPhone 7, skriver Nilay Patel i sin anmeldelse, som dog overvejende er meget positiv.

Og nattesøvnen er da også reddet for nuværende iPhone 6-ejere, som overvejer at købe en ny telefon allerede, vurderer han.

Der er ingen grund til at opgradere.

Samme melding lyder der fra Walt Mossberg, som har dækket teknologi og Apple især i årevis.

- Der er ingen tvivl om, at iPhone 6S er den bedste smartphone på markedet. Punktum. Men har du sidste års model, vil du nok ikke lade dig lokke til en opgradering af de nye funktioner, skriver han.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.