Anklaget for racisme: Mogens Camre i retten for denne opdatering

Dansk Folkeparti-veteranen Mogens Camre skal tirsdag forklare sig i en sag om et omstridt tweet.
Det er ikke første gang, at 78-årige Mogens Camre er blevet politianmeldt for racistiske udtalelser. Det skete også i 2005, ligesom han i 2003 blev tiltalt uden at blive dømt.
Det er ikke første gang, at 78-årige Mogens Camre er blevet politianmeldt for racistiske udtalelser. Det skete også i 2005, ligesom han i 2003 blev tiltalt uden at blive dømt. Foto: Betina Garcia/arkiv/Scanpix

For omkring et år siden blev Mogens Camre (DF) meldt til politiet for racistiske udtalelser og ytringer på det sociale medie Twitter.

Anmelderen, Samir Badran fra Esbjerg, oplyste dengang, at han følte sig "truet på sin sikkerhed", efter at Mogens Camre koblede nazidiktatoren Hitlers folkedrab på jøderne under Anden Verdenskrig sammen med muslimer i dette tweet:

”Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen,” skrev det tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Og det er altså denne opdatering, som Mogens Camre tirsdag skal forholde sig til i retten i Glostrup.

Ikke første gang

Sagen skabte stort postyr sidste sommer, og Mogens Camre uddybede også sine udtalelser. Han forklarede eksempelvis, at ligesom den vestlige verden var i krig med Hitlers Nazityskland, er Vesten i dag i krig med rabiate jihadister.

Anmelderen, Samir Badran, følte sig ramt:

- Denne udtalelse har jeg fundet som en trussel mod min sikkerhed og en direkte opfordring til, at man forbryder sig mod herboende muslimer, samt fundet dem generaliserende og racistiske, hvorfor han nu er blevet anmeldt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b og paragraf 136, sagde Samir Badran.

Det er ikke første gang, at 78-årige Mogens Camre er blevet politianmeldt for racistiske udtalelser. Det skete også i 2005, ligesom han i 2003 blev tiltalt uden at blive dømt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.