Anklaget for at snyde ansatte: Firma scorer stor kontrakt

Cipa, der af 3F er anklaget for at have snydt sine udenlandske ansatte på metroen for 47 millioner kroner, har vundet nye, store kontrakter på metroens byggepladser.
Cipa, der af 3F er anklaget for at have snydt sine udenlandske ansatte på metroen for 47 millioner kroner, har vundet nye, store kontrakter på metroens byggepladser.
Cipa, der af 3F er anklaget for at have snydt sine udenlandske ansatte på metroen for 47 millioner kroner, har vundet nye, store kontrakter på metroens byggepladser. Scanpix

Den italienske entreprenør Cipa har vundet nye, store kontrakter på metroens byggepladser. Derfor har firmaet mandet op fra 150 til 430 ansatte.

Det gør firmaet til et af de største på det 21 milliarder kroner dyre byggeri. Opgaverne har de overtaget fra et andet firma, Atlanco, der i efteråret blev smidt ud af metroen. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team (CMT), der har tildelt Cipa de nye opgaver.

Samtidig anklager fagforeningen 3F Cipa for at have snydt sine udenlandske ansatte på metroen for 47 millioner kroner. Sagen har været undervejs længe og skal afgøres ved en faglig voldgift senere på måneden. Derfor vækker det opsigt, at hovedentreprenøren CMT har valgt Cipa til de nye opgaver.

Den offentlige bygherre Metroselskabet har fået vetoret over for nye kontrakter på metroen. Trods voldgiftssagen har Metroselskabet godkendt de nye kontrakter med Cipa.

- Vi må afvente udfaldet af voldgiftssagen. Men jeg vil gerne understrege, at vi i Metroselskabet er stærkt optaget af, at der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår for de ansatte på byggepladserne, forklarer Peder Mandrup, HR-chef i Metroselskabet.

Hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) ønsker ikke at kommentere på sagen.

- CMT er ikke part i sagen mellem 3F og CIPA. Vi anser det derfor ikke for passende for CMT at kommentere på det, der er et juridisk anliggende mellem tredjeparter, skriver deres kommunikationschef Jens Munch.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.