Anklager: Politiskud var katastrofal fejl

Betjent affyrede tre skud mod fuld mand på knallert i Aarhus og risikerer at blive straffet. Manden blev såret.
Retten i Aarhus er i gang med retssagen om politimanden, der skød mod en modkørende påvirket knallertfører.
Retten i Aarhus er i gang med retssagen om politimanden, der skød mod en modkørende påvirket knallertfører. Foto: SISSE DUPONT/POLFOTO

En 32-årig aarhusiansk politibetjent handlede forkert, da han i november 2013 affyrede sit tjenestevåben tre gange mod en modkørende trehjulet, overdækket knallert - populært kaldet en tuktuk-knallert.

Det mener anklager Line Scharf torsdag i sin procedure i Retten i Aarhus i sagen mod betjenten, der er tiltalt for grov vold.

- I mandens iver for at få stoppet knallerten foretager han et katastrofalt fejlskøn, og det har desværre den betydning, at knallertkøreren bliver ramt af skuddene, siger Line Scharf.

Den tiltalte politibetjent affyrede tre skud, og den forurettede blev ramt af et enkelt skud i underbenet.

Betjenten har gennem hele sagens forløb nægtet sig skyldig. Han handlede i nødværge, da han var bange for at blive kørt ned af tuktuk'en, har han hævdet.

- Er det alvorligt? Ja, det er alvorligt, når en trænet politimand på så spinkelt grundlag vælger at bruge politiets ultimative magtmiddel, nemlig pistolen, siger anklageren.

Den forurettede var taget i byen i Aarhus for at fejre lanceringen af årets julebryg, da han besluttede sig for at køre hjem i beruset tilstand.

Efter skudepisoden kolliderede manden med to politivogne. Det viste sig, at han havde en promille på 2,26.

Ifølge politibetjenten kørte tuktuk'en med en hastighed på omkring 45 km/t. Forurettede siger selv, at han kørte 20 km/t. Politiets undersøgelser har senere vist, at tuktuk-knallerten har en topfart på 31 km/t.

Hændelsen skete i Ridderstræde i Aarhus 1. november 2013.

Der ventes at falde dom senere torsdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.