Anklage: Voldtægtsmand så på druknende offer

Nævningeting skal afgøre, om 33-årig først forsøgte at voldtage kvinde og så smed hende i havnen i København.
Sagen om en ung kvinde, der blev voldtaget og smidt i Københavns havn, får endnu et aspekt, som nævningeting skal afgøre.
Sagen om en ung kvinde, der blev voldtaget og smidt i Københavns havn, får endnu et aspekt, som nævningeting skal afgøre. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

En ung kvinde var i fare for at drukne, da hun i december var blevet smidt i vandet i København efter et voldtægtsforsøg.

Det hævder anklagemyndigheden i sagen mod en 33-årig mand, som netop er blevet tiltalt.

Manden er for nogle år siden blevet dømt i en brutal voldtægtssag.

Derfor overvejer anklagemyndigheden nu, om der på grund af mandens farlighed skal rejses krav om en dom til forvaring. Det betyder indespærring på ubestemt tid.

Den nye sag drejer sig om et overfald tidligt om morgenen 7. december sidste år. Ved Kalvebod Brygge i København blev en kvinde først i 20'erne overfaldet, slået bevidstløs og slæbt fra en skurvogn hen til havnekanten.

I skurvognen blev offeret forsøgt voldtaget, og hun fik flere slag i hovedet og blev holdt fast.

Derefter blev den alkoholpåvirkede kvinde kastet i vandet. Den 33-årige stod - hævdes det - passiv ved havnekanten og iagttog kvinden uden at hjælpe hende eller at tilkalde hjælp.

Dette udgør et forsøg på manddrab, påstår anklagemyndigheden.

Politiet har tidligere oplyst, at hun spillede død i vandet, hvilket fik manden til at forlade stedet.

Den tiltalte nægter sig skyldig i forsøg på drab, forsøg på voldtægt og farlig vold.

Nu skal et nævningeting i Københavns Byret behandle sagen over tre dage i maj, oplyser specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Den 33-årige er tidligere blevet dømt for en farlig voldtægt. I den sag blev en ung kvinde slæbt gennem København og voldtaget tre gange.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.