Anklage: V-profil truede ekskærestes far med PET

Den tidligere Venstre-minister, Tina Nedergaard, erkender, at have ”oplyst om, at hun ville inddrage myndighederne” i familiestrid.
- Jeg kan bekræfte, at det er korrekt, at jeg til sidst oplyser vedkommende om, at jeg vil inddrage myndighederne, hvis han ikke ophører med at genere mig, oplyser Tina Nedergaard.
- Jeg kan bekræfte, at det er korrekt, at jeg til sidst oplyser vedkommende om, at jeg vil inddrage myndighederne, hvis han ikke ophører med at genere mig, oplyser Tina Nedergaard. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Tina Nedergaard, tidligere undervisningsminister, anklages nu for at true sin ekskærestes far med ”en henvendelse fra PET”.

Det skriver BT.

Hun er aktuelt børne- og familieordfører for Venstre og skal snart ud i en valgkamp for at sikre sig genvalg til Folketinget, men må nu forholde sig til en bitter familiestrid fra 2013-2014.

Dengang dannede 46-årige Nedergaard par med Kenneth Schreiber, og det er dennes far, John Schreiber, der nu fremlægger en korrespondance mellem ham selv og folketingsmedlemmet.

De to skændtes blandt andet om Tina Nedergaards forhold til John Schreibers børnebørn, og han beskylder blandt andet Venstre-politikeren for at have ”smadret en hel familie”.

Henvendelse fra PET

”Hvis du så krummer et hår på af A.(barnebarn, red.), så er jeg farlig,” skriver John Schreiber blandt andet i en lang sms-besked.

Efter flere sms-udvekslinger svarer eks-ministeren:

”Jeg har overvejet din trusler. Du får nok en henvendelse fra PET.”

BT har set korrespondancen på en mobiltelefon, men tager forbehold for, at der kan være slettet sms’er i samtalen.

John Schreiber erkender, at hans oprindelige besked kan lyde voldsom, men at den er ment som om, at han vil går til medierne eller Venstres pressechef, hvis ikke Tina Nedergaard ville lade familien være i fred.

Bekræfter sms

- Vi anede ikke, hvad hun var i stand, men hun fik det til at lyde, som om hun havde magt til at kontakte PET, selvom det virkede fuldstændig forkert at true med at trække PET ind i en privat sag. For os at se misbrugte hun sin magt til at skræmme os, siger han til BT.

Tina Nedergaard bekræfter, at hun har sendt den pågældende sms.

- Jeg kan bekræfte, at det er korrekt, at jeg til sidst oplyser vedkommende om, at jeg vil inddrage myndighederne, hvis han ikke ophører med at genere mig. Jeg har i dag ingen kontakt til pågældende eller dennes familie. Mit ønske er udelukkende, at mandens had til mig ikke igen skal blive en del af det gode liv, som jeg og min familie har i dag, skriver Tina Nedergaard i en kommentar til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.