Anklage: Politimand købte campingvogne for hash-millioner

Københavns Byret skal afgøre, om politimand købte campingvogne, biler, grunde og en restaurant for hashpenge
Hashmarkedet i Christiania kaster en enorm omsætning af sig, og fortjenesten er stor. En politimand anklages i Københavns Byret for groft hæleri med hensyn til mellem tre og fire millioner kroner. Han nægter sig skyldig (arkivfoto)
Hashmarkedet i Christiania kaster en enorm omsætning af sig, og fortjenesten er stor. En politimand anklages i Københavns Byret for groft hæleri med hensyn til mellem tre og fire millioner kroner. Han nægter sig skyldig (arkivfoto) Foto: Colourbox/COLOURBOX.COM

Millionerne ruller fra hashmarkedet i Christiania, og mange lever højt på de illegale forretninger - og blandt dem er en politimand, hævder anklagemyndigheden.

I en usædvanlig sag onsdag i Københavns Byret er politimanden tiltalt for at have modtaget mellem tre og fire millioner kroner fra det hashsalg, som hans daværende samlever angiveligt var dybt involveret i.

Pengene er blandt andet brugt på at købe en stribe campingvogne, otte biler, et par grunde i Borup og en restaurant i Thailand, påstås det i anklageskriftet, som handler om groft hæleri.

- Han nægter sig skyldig, siger den tiltaltes forsvarer, advokat Martin Leth Hansen, forud for onsdagens retsmøde i Københavns Byret.

Sagen har været længe undervejs.

Det var i marts sidste år, at han blev anholdt og sigtet af sine kolleger, der diskret havde arbejdet på at samle beviser om den organiserede hashhandel.

I alt blev godt 80 mennesker anholdt i den sag, som politiet døbte "Operation Nordlys."

Dette førte til en stribe straffesager i Københavns Byret, og blandt de dømte var samleveren. I februar i år blev hun straffet med fængsel i to år og seks måneder.

Og nu risikerer han altså også et ophold bag tremmer, efter at en mentalundersøgelse tilsyneladende har vist, at han er egnet til almindelig straf.

Hvis anklagemyndigheden viser sig at få medhold i retten, var der ikke tale om en pludselig indskydelse fra politimandens side. Hæleriet stod på i mere end fire år, hævdes det.

Ifølge planen skal sagen i byretten behandles over tre dage.

Fakta

En politiassistent er anklaget for at have modtaget mellem tre og fire millioner kroner, som stammer fra en tidligere samlevers salg af hash i Christiania. Sagen behandles onsdag i Københavns Byret.

Pengene fra kriminaliteten gik ifølge anklageskriftet til at købe

 

  • 14 campingvogne til en værdi af 1,2 millioner.
  • To grunde i Borup til en markedsværdi af en halv million.
  • En café i Thailand til 1,4 millioner.
  • Otte personbiler til en halv million.

 

Desuden blev der opbevaret en halv million på bopælen, overført 600.000 kroner til en konto i Danske Bank og nedbragt en gæld med 230.000, hævdes det.

Den tiltalte nægter sig skyldig.

Hans tidligere samlever blev i februar idømt fængsel i to år og seks måneder i den såkaldte Nordlys-sag mod den organiserede hashhandel i Christiania.

  • Hvert år rejses en håndfuld sager om overtrædelse af straffeloven mod politifolk.
  • I en af de senere års groveste sager blev en politiassistent fra Midt- og Vestjyllands Politi i november sidste år idømt fængsel i et år og tre måneder. Han havde misbrugt sin magt til at skaffe sig sex med en portugisisk kvinde, fastslog Vestre Landsret.

Kilder: Anklageskrift fra Københavns Politi, Ritzau

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.