Anklage: Plejehjemsbeboer kørt ned og lagt i seng med brækket ben

Ifølge Sjællandske blev den ældre mand kørt ned af en ansat på plejehjemmet - og så lagt i seng, uden at nogen bemærkede, at manden havde brækket sit ben.
Mandens rollator blev angiveligt smadret under ulykken.
Mandens rollator blev angiveligt smadret under ulykken. Foto: SCANPIX arkiv

En 89-årig mand blev for lidt over to uger siden kørt ned af en ansat fra det plejecenter, hvor manden boede. Plejecentret ligger i Slagelse. Den 89-årige blev ifølge Sjællandske slemt skadet - men det blev ifølge kilder, som Sjællandske har talt med, ikke opdaget før dagen efter ulykken.

Manden blev blot lagt i seng - på trods af, at hans ben var brækket.

Hændelsen fandt sted 9. juli på plejecentrets parkeringsplads. Ved en fejl overså en medarbejder den 89-årige mand, da hun bakkede ud i sin bil. Ifølge en kilde, som Sjællandske har talt med, fandt ingen det nødvendigt at tilkalde politiet, og den ældre mand blev lagt i seng, skriver Sjællandske. Hans rollator blev angiveligt smadret under ulykken.

Dagen efter påkørslen blev den 89-årige indlagt på Slagelse Sygehus. Først her skulle læger have konstateret benbruddet. Efter to ugers indlæggelse på sygehuset døde han i fredags.

Ældrechef i Slagelse Kommune beklager dybt hændelsen.

- Det er heldigvis første gang, der er sket noget så uheldigt, og vi er selvfølgelig rigtig kede af det, siger Marianne Kristensen til TV ØST.

- Det fremgår ikke af vores nuværende regelsæt, at vi skal kontakte politiet i alle tilfælde af ulykker, men vi vil gå ind og undersøge, om det skal skrives ind, siger hun til tv-stationen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.