Anklage: Læge forgreb sig seksuelt på kvindelig patient

En læge er anklaget for seksuelt overgreb på en kvindelig patient, og i dag falder der dom i sagen.
En læge seksuelle overgreb på en kvindelig patient skulle ifølge anklagen være sket flere gange, mens kvinden var i behandling på psykiatrisk hospital i Risskov.
En læge seksuelle overgreb på en kvindelig patient skulle ifølge anklagen være sket flere gange, mens kvinden var i behandling på psykiatrisk hospital i Risskov. Modelfoto: Iris

I dag falder der dom i en sag, hvor en 49-årig læge står anklaget for at have haft sex med en kvindelig patient.

Overgrebene skulle ifølge anklagen være sket flere gange, mens kvinden var i behandling på psykiatrisk hospital i Risskov. Hvis lægen bliver kendt skyldig, risikerer han ét års fængsel og frakendelse af sin autorisation, fortæller DR Østjylland.

Den 49-årige mand er tiltalt efter en mild paragraf i straffeloven om at udnytte en person, man har i behandling.

Forklaringen er, at den kvindelige patient var voksen og kun var i ambulant behandling hos den 49-årige psykiater. Havde hun været indlagt, ville straffen kunne være op til 4 års fængsel.

Sagen stiller myndighederne i et kritisk lys.

Den 49-årige læge blev i 2010 dømt i Norge for sex-overgreb mod en kvindelig patient. Han fik halvandet års fængsel og frakendt sin autorisation til at arbejde som læge i Norge.

Men efter afsoningen kunne han alligevel rejse hjem til Danmark, hvor Sundhedsstyrelsen trods dommen lod ham få autorisation.

Han fik arbejde som psykiater på hospitalet i Risskov under et nyt efternavn. Da han blev meldt til politiet i august 2014, rejste han videre og fik arbejde på et sygehus i Nordjylland.

Her arbejdede han indtil 2015, hvor Sundhedsstyrelsen inddrog hans autorisation indtil videre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.