Ankestyrelsen genoptager 12 sager om integrationsydelse

12 sager om integrationsydelse til danske statsborgere bliver nu genoptaget.
Foto: Scanpix

12 sager, afgjort efter reglerne om integrationsydelse, er blevet genoptaget. Det oplyser Ankestyrelsen.

Sagerne bliver genoptaget efter udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) tirsdag indrømmede, at der kan være danske statsborgere på integrationsydelse, som ifølge loven slet ikke skal være det.

Hidtil har fortolkningen været, at en dansk statsborger skal have integrationsydelse i stedet for uddannelses- eller kontanthjælp, hvis vedkommende i løbet af de sidste otte år er vendt tilbage til Danmark efter at have opholdt sig i et EU-land i mere end et år og ikke har fået status som arbejdstager efter at være vendt hjem.

Men i et svar til Folketinget skriver Inger Støjberg, at det skal bero på en konkret vurdering af tilknytningen til Danmark, om en dansk statsborger skal modtage integrationsydelse, uddannelses- eller kontanthjælp, når vedkommende vender hjem til Danmark på de vilkår.

- Vi genoptager de 12 sager, fordi der har været tvivl om retstilstanden. Det er kun 12 af de afgjorte sager om integrationsydelse til danske statsborgere, der handler om denne problemstilling, siger afdelingschef hos Ankestyrelsen Vibeke Hauberg til Avisen.dk. 

Siden juli er omkring 1.100 danskere sat på den langt lavere ydelse. Men de seneste måneder har flere eksperter sået tvivl om, hvorvidt den praksis er i strid med EU-retten.

Det er da også for at afklare det spørgsmål, at Ankestyrelsen nu genoptage sagerne. Styrelsen vil samtidig behandle 50 klager med samme problematik, som endnu ikke er afgjort. Det vil ske i overensstemmelse med den praksis, som nu bliver fastlagt, oplyser Ankestyrelsen til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.