Anker Jørgensens kæreste: "Han trængte til at hvile sig"

I et interview i BT fortæller nyligt afdøde Anker Jørgensens kæreste om sin tid med den tidligere statsminister,
- Jeg tror, det var det rigtige tidspunkt for ham at forlade denne verden. Han trængte til at hvile sig. Men jeg savner ham, siger Vivy Nymand, der her ses sammen med Anker Jørgensen ved den tidligere statsministers 90 års fødselsdag. 
- Jeg tror, det var det rigtige tidspunkt for ham at forlade denne verden. Han trængte til at hvile sig. Men jeg savner ham, siger Vivy Nymand, der her ses sammen med Anker Jørgensen ved den tidligere statsministers 90 års fødselsdag.  Foto: Scanpix/arkiv

I en ældrebolig i Jyllinge ved Roskilde sidder netop afdøde Anker Jørgensens kæreste, Vivy Nymand, tilbage og tænker på den tid de to fik sammen.

Hun og Anker, som den tidligere statsminister hed i den bredde offentlighed, kendte hinanden gennem det meste af livet, men det var først efter deres respektive ægtefolk døde, at de fandt sammen.

Vivy Nymand og Anker Jørgensen nåede at få en mange gode oplevelser sammen, blandt andet gik deres sidste rejse sammen til Tyrkiet, fortæller Vivy Nymand i et interview med BT.

- Han var nysgerrig til det sidste. Og alle ville tale med ham. Når vi var ude at rejse, måtte jeg hele tiden vente, fordi folk ville tale med ham, og han skulle skrive autografer og alt muligt. Det har jeg oplevet mange gange, fortæller Vivy Nymand i interviewet.

Efter Anker Jørgensens 90 års fødselsdag i 2012 gik det ned ad bakke med helbredet for den tidligere statsminister.

Sidst Anker Jørgensen og Vivy Nymand var sammen, talte de knap til hinanden. Han sad og faldt sammen og kunne ikke genkende hende, fortæller Vivy Nymand.

Anker Jørgensen sov stille ind 20. marts i sin stue på Langgadehus Plejecenter i Valby. Omkring sig havde han sine børn, børnebørn og oldebørn.

- Jeg tror, det var det rigtige tidspunkt for ham at forlade denne verden. Han trængte til at hvile sig. Men jeg savner ham, siger Vivy Nymand.

Til BT fortæller Anker Jørgensens ældste datter, Kirsten, at han ikke var syg, men svækket af alderdom og meget svær demens.

Fakta om Anker

Anker Jørgensen var statsminister fra 1972-1973 og fra 1975-1982.

Han formand for Socialdemokratiet fra 1973-1987.

Han blev født 13. juli 1922 og var gift med Ingrid Kvist Pedersen, der døde i 1997. Sammen fik de fire børn

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.