Andersen får succesfuldt NHL-comeback

Den danske NHL-målmand spillede natten til onsdag sin første kamp siden begyndelsen af februar.
Anaheim Ducks' Frederik Andersen spillede i aftes sin første kamp i en måned.
Anaheim Ducks' Frederik Andersen spillede i aftes sin første kamp i en måned. Foto: Ross D. Franklin/AP

Ishockeymålmanden Frederik Andersen er frisk igen efter næsten en måneds pause, og herningenseren fik et vellykket NHL-comeback for Anaheim Ducks natten til onsdag dansk tid.

Ducks vandt på udebane med 4-1 over kriseramte Arizona Coyotes i en kamp, hvor Andersen med 29 redninger var med til at sikre den overbevisende sejr.

Det var den danske målmands første kamp siden 8. februar, hvor han kom til skade, da målet væltede ned over ham i en kamp mod Tampa Bay Lightning.

Han vendte tilbage til udskiftningsbænken i sidste uge, men den talentfulde reserve John Gibson har gjort det fint som stand-in, og derfor hastede Andersens comeback ikke.

Med sejren over Arizona kunne Andersen i øvrigt fejre en slags jubilæum. Det var hans 50. sejr i 73 grundspilskampe siden NHL-debuten i sidste sæson.

Anaheim Ducks ligger side om side med Nashville Predators i toppen af NHL-grundspillet med 89 point.

Den slags kan de kun drømme om i Arizona Coyotes. Holdet fra Phoenix, der må klare sig uden den skadede Mikkel Bødker i resten af sæsonen, har nu tabt 10 kampe på stribe.

Mens Frederik Andersen havde en fin dag, var det helt modsat for Jannik Hansen, der sammen med Vancouver Canucks blev dukket af San Jose Sharks foran eget publikum. Gæsterne fra Californien vandt med hele 6-2.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.