Anders Samuelsen: Social dumping er ikke-eksisterende

Partilederen mener, at begrebet social dumping er opfundet af fagbevægelsen for at skabe angst.
"Jeg har simpelt hen endnu ikke forstået, hvad social dumping går ud på. Hvor stort omfang har det i Danmark? Det er jo nærmest ikke-eksisterende," siger Anders Samuelsen.
"Jeg har simpelt hen endnu ikke forstået, hvad social dumping går ud på. Hvor stort omfang har det i Danmark? Det er jo nærmest ikke-eksisterende," siger Anders Samuelsen. Foto: Scanpix

Det er kun sundt, når polakker, litauere og andre østeuropæere arbejder til lave lønninger herhjemme og dermed presser danske løn- og arbejdsforhold. Konkurrence er en god ting og udtryk for, at globaliseringen virker på allerbedste vis, mener Anders Samuelsen.

- Jeg har simpelt hen endnu ikke forstået, hvad social dumping går ud på. Hvor stort omfang har det i Danmark? Det er jo nærmest ikke-eksisterende, siger Liberal Alliances partileder i et interview med Ugebrevet A4.

Liberal Alliance lægger dermed en linje, som er langt fra den Venstre-regering, partiet støtter. Allerede i valgkampen gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen social dumping til et hovedtema, som skal tages op i de kommende trepartsforhandlinger.

Anders Samuelsen mener ifølge Ugebrevet A4, at fagbevægelsen har opfundet begrebet social dumping med et særligt sigte.

- Vi taler meget om det der social dumping. Det er ét af de bedst opfundne ord til at skabe angst i danskerne, men når det kommer til stykket, er der ikke rigtig nogen, der ved, hvad det er. Det er jo ikke sådan, at det vælter rundt i aviserne hver dag med eksempler på social dumping. Det er nok et tegn på, at det er begrænset, hvad der foregår på ulovlige vilkår, siger han.

Mærkesagerne er lavere skat, mere vækst og færre danskere på offentlig forsørgelse. Og hvis lavere lønninger går hånd i hånd med lavere skatter er det ifølge Anders Samuelsen løsningen for Danmark snarere end problemet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.