Anders Samuelsen: Scorede kæresten med romantisk SMS

Liberal Alliance-lederen faldt pladask for operasangeren Susanne Elmark, første gang kan så hende.
Parret til premiere i Tivoli for nylig.
Parret til premiere i Tivoli for nylig. Foto: SCANPIX arkiv

I den verserende valgkamp holder Anders Samuelsen hovedet koldt og har fokus på det højspændte politiske spil. Men der er en kvinde, der kan gøre ham helt blød. Det er kæresten, operasanger Susanne Elmark, som han faldt for, den første gang han så - eller måske rettere hørte - hende.

I december 2011 havde Liberal Alliance-lederen samlet sin folketingsgruppe med ægtefæller på Egelund Slot. Om dagen havde den stået på arbejde, men om aftenen skulle de spise sammen - og Samuelsen ville gerne sørge for noget underholdning efterfølgende.

- Først på selve dagen kom jeg i tanke om, at jeg engang havde hørt operasanger Peter Lodahl synge, og jeg fandt frem til hans nummer og spurgte ham, om han kunne komme om aftenen. Det kunne han godt, og han foreslog at tage en pianist og en sopran med, for så blev det altid lidt sjovere, sagde han. Og det blev det også! De ankom til slottet og gav den gas i omkring 40 minutter, og så var jeg solgt. Ikke til Peter, men til Susanne, har Anders Samuelsen fortalt til Alt for damerne.

Han røber over for kvindebladet, at han bagefter skrev en meget ærlig SMS til Susanne Elmark:

- Jeg skrev til Susanne, at det havde været fantastisk, og jeg havde ikke troet, at man kunne blive forelsket på en halv time.

Anders Samuelsen blev skilt i 2009 efter 16 års ægteskab. Hans politiske karriere var medvirkende til, at forholdet til hustruen Lajla røg. Tidligere i 2009 var Ny Alliance blevet til Liberal Alliance, men partiets medstifter Naser Khader forlod projektet, og Anders Samuelsen måtte træffe et valg.

Påtog han sig opgaven med at føre Liberal Alliance videre, ville det koste ham ægteskabet. Det var han overbevist om, fortæller han i bogen ’Comeback Kid’, der udkom i 2013.

Da Samuelsen havde sendt sin charme-SMS til hende, gik der halvanden måned, hvor de så hinanden lidt an - og så blev de et par.

Susanne Elmark er en af Danmarks mest travle sopraner med en international karriere. Ligesom Anders Samuelsen har hun børn fra sit tidligere forhold. Hun tre - en voksen datter, en teenage-søn og en dreng i skolealderen. Anders Samuelsen har to sønner. Samuelsen bør i Horsens og hun på Frederiksberg. Dertil kommer, at de med hendes ord begge er 'alfa-mennesker' - med en travl karriere.

Men forholdet går godt. Måske fordi de travle mennesker giver hinanden rum samt mod- og medspil. Anders Samuelsen siger til Alt for damerne, at han flere gange sagt til kæresten, at hun aldrig kommer til at høre brok fra ham over, at hun skal stå på en scene et eller andet sted i verden i en længere periode, eller at hun må rejse med kort varsel.

- Det er jo præcis den samme frihed, jeg selv har behov for, siger Liberal Alliance-politikeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.