Anders Samuelsen: Mette fra Horsens er en succeshistorie

Debatten om Mette Højmark Mikkelsen fra Horsens, der væltede sig i jobtilbud efter en personlig indsats, fortsætter. Nu blander LA-formand Anders Samuelsen sig.
Debatten om lediges indsats fortsætter, efter at 20-årige Mette Højmark Mikkelsen har opfordret ledige til "at lette røven." Hun kunne nemlig sagtens finde sig et arbejde. Mette har efterfølgende fået skældud for at "mistænkeliggøre arbejdsløse." Nu kommer LA's formand Anders Samuelsen hende til undsætning.
Debatten om lediges indsats fortsætter, efter at 20-årige Mette Højmark Mikkelsen har opfordret ledige til "at lette røven." Hun kunne nemlig sagtens finde sig et arbejde. Mette har efterfølgende fået skældud for at "mistænkeliggøre arbejdsløse." Nu kommer LA's formand Anders Samuelsen hende til undsætning. Scanpix:Nils Meilvang

Den 20-årige Mette Højmark Mikkelsen har skabt heftig debat, efter at hun i Berlingske i weekenden opfordrede ledige til at "lette røven" og finde sig et job.

Selv var hun nemlig insisterende og mødte personligt op hos arbejdsgiverne med sine ansøgninger. Hurtigt fik hun ansættelse i en sandwich-butik og som opvasker.

Flere bør gøre som mig, lød hendes budskab.

LÆS OGSÅ: Mette væltede sig i jobtilbud: Let røven, ledige

Og nu får Mette Højmark Mikkelsen skulderklap fra Liberal Alliances frontfigur Anders Samuelsen, der på sin Facebook-profil skriver:

"Herfra skal blot lyde et stort tillykke til Mette. Sejt gået - eller cyklet for at være helt præcis!"

Hans hyldest til den foretagsomme kvinde kommer efter, at Enhedslistens Pelle Dragsted i går kaldte Berlingskes historie manipulerende og ukritisk. Han hæftede sig især ved, at Mette er i en særlig gunstig situation, der ikke kan sammenlignes med andre lediges. Hun bor nemlig stadig hjemme hos sine forældre.

Ifølge Pelle Dragsted bidrager Mette Højmark Mikkelsen til at "mistænkeliggøre vores arbejdsløse kollegaer."

LÆS OGSÅ: Spindoktor til Mette fra Horsens: Må dine kinder blusse

Svadaen fra venstrefløjen er helt i skoven, mener Samuelsen, der kalder Pelle Dragsteds indlæg i debatten for "næsten ubærligt."

Han skriver på Facebook:

"En ung kvinde fra min hjemby Horsens tager sagen i egen hånd og hopper op på cyklen og kører rundt til en masse arbejdspladser for at skaffe sig et job: 70 ansøgninger blev personligt afleveret. Det førte til 25 jobsamtaler. 

En skøn succeshistorie - men i stedet for at klappe hende på skulderen raser Enhedslistens chefideolog mod hende og skælder hende hæder og ære fra. Han kalder hende tilmed forkælet og usolidarisk. Så har man hørt det med."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.