Anders Bondo roser omstridt brev om terrorist

Lærerforeningsformanden roser Odense Kommune for at sende brev ud til skolelærerne om, hvordan de skulle tackle at tale med elever og forældre om terrorangrebet i København.
Anders Bondo roser Odense Kommune, der i dag har været i vælten for sit brev om terror til kommunens lærere.
Anders Bondo roser Odense Kommune, der i dag har været i vælten for sit brev om terror til kommunens lærere. Scanpix

Det var en god idé, at Odense Kommune udsendte søndag et brev til kommunens lærere om, hvordan de skulle håndtere terrorangrebet i København i weekend.

Sådan lyder meldingen fra formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, efter brevet i dag, er blevet voldsomt kritiseret.

- Da lærerne mødte ind mandag morgen, er det klart, at de skulle bruge tid på at snakke om det, der var sket. Der har vi som lærere stor gavn af, at der er en forvaltning, som kommer med nogle retningslinjer. Det synes jeg først og fremmest, at man skal rose Odense Kommune for, siger Anders Bondo Christensen til DR Fyn.

"Lærerne er professionelle"

Kritikken har blandt andet gået på, at kommunens Børne- og Ungeforvaltning opfordrede til, at lærerne ikke omtalte etnicitet og religion.

Ifølge Anders Bondo Christensen burde lærere og politikere have debatteret ordlyden internt efterfølgende. Lærerformanden tror i midlertidig ikke, at brevet har fået lærere til at indskrænke debatten.

- Jeg er ikke i tvivl om, at lærerne laver deres egen professionelle vurdering i forhold til, hvordan man griber det an. Derfor tro jeg sådan set ikke, at der er nogen, som har følt sig begrænset af denne skrivelse, siger Anders Bondo Christensen.

Respektfuld dialog

Odense Kommune har efter kritikken valgte at udsende et nyt brev til kommunens skoler, hvilket Anders Bondo Christensen også bakker op om.

Meningen med det nye brev er at sikre, at lærerne også inddrager religion i dialogen med eleverne.

- Meningen med orienteringen var at opfordre til en afbalanceret og respektfuld dialog. Det er naturligvis en fejl, hvis man kan få det indtryk, at lærerne skal fortie, at angrebene kan have baggrund i religion, forklarer Susanne Crawley Larsen.

Det nye brev bliver udsendt til Odenses skoler og lærere i løbet af torsdagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.