Andenpilot fra styrtet fly var på hospitalet 10. marts

Andreas Lubitz var senest for 14 dage siden på tysk hospital. Det er ikke bekræftet, hvilken sygdom han led af
Den tyske andenpilot på ulykkesfly var under udredning for sygdom på hospital i Düsseldorf blot to uger før flystyrtet i de franske alper tirsdag.
Den tyske andenpilot på ulykkesfly var under udredning for sygdom på hospital i Düsseldorf blot to uger før flystyrtet i de franske alper tirsdag. Foto: Michael Mueller/AP/AP

Andenpiloten fra det Germanwings-fly, der tirsdag styrtede ned i Alperne, var i perioden op til ulykken til udredning for en sygdom på et tysk hospital.

Andreas Lubitz rettede henvendelse til hospitalet i februar, og han var der sidste gang 10. marts, blot 14 dage før ulykken som kostede 150 mennesker livet.

Det skriver Universitetsklinikken Düsseldorf, UKD, i en pressemeddelelse.

- Vi har den dybeste medfølelse med de pårørende til de dræbte, siger professor Klaus Höffken, som er lægelig direktør på hospitalet.

Han erklærer sig både "forbløffet og bestyrtet" over hændelsen i de franske alper.

Samtidig oplyser hospitalet, at medieforlydender om, at Lubitz skulle være på klinikken til behandling for depression, er forkerte.

Politiet har i andenpilotens lejlighed fundet en iturevet lægeerklæring for den dag, tirsdag, da hans fly fra Germanwings styrtede mod et bjerg i de franske alper.

Både den franske anklager i sagen og det tyske flyselskab Lufthansa, som ejer Germanwings, har bekræftet, at andenpiloten efter alt at dømme bevidst fik flyet til at styrte ned.

Det er fortsat et åbent spørgsmål, hvilken sygdom andenpiloten skulle lide af.

Germanwings har fredag oplyst, at man ikke havde modtaget en sygemelding fra andenpiloten.

Den franske anklager har tidligere sagt, at var Lubitz syg, så holdt han det hemmeligt for sin arbejdsgiver.

Ifølge Bild søgte Lubitz psykiatrisk hjælp til behandling af depression i 2009, og han fik fortsat behandling. Han skulle også have lidt af angstanfald.

Den tyske avis citerer sikkerhedskilder for, at andenpiloten og hans kæreste var i "dyb krise i deres forhold", og at han i øjeblikket var knust over dette.

Piloten modtog også medicin, skriver Bild.

Politiet har ransaget Andreas Lubitz' hjem, og der skal ikke være fundet afskedsbreve eller andre tegn på, at han gik med tanker om selvmord.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.