Analytiker: Sådan taber Helle og co. valget med et brag

Hvis Socialdemokraterne ikke formår at komme med en klar dagpengepolitik, kan partiet formentlig godt glemme at genvinde regeringsmagten, lyder det fra DRs politiske analytiker.
Helle Thorning-Schmidt og tropperne i Socialdemokratiet er tvunget til at have en klar plan for, hvad de vil gøre ved dagpengeproblematikken, før der trykkes på valgknappen, lyder det fra DR Nyheders politiske analytiker Jens Ringberg.
Helle Thorning-Schmidt og tropperne i Socialdemokratiet er tvunget til at have en klar plan for, hvad de vil gøre ved dagpengeproblematikken, før der trykkes på valgknappen, lyder det fra DR Nyheders politiske analytiker Jens Ringberg. Thomas Lekfeldt, Scanpix/arkiv

I det øjeblik Helle Thorning-Schmidt trykker valgknappen i bund, må hun hellere sikre sig også at have et klart bud på, hvad der skal ske med de 51.000 ledige, der er røget ud af dagpengesystemet.

DR Nyheders politiske analytiker Jens Ringberg siger, at en dagpenge-plan er helt afgørende for S, hvis partiet skal generobre magten.

LÆS OGSÅ: R: Dagpengesystemet er en stor lappeløsning

- Socialdemokraterne tænker på højtryk på, hvad de skal gøre lige nu. Alle venter jo på, hvad de siger om dagpenge den dag, valget bliver udskrevet. Den formulering kan blive altafgørende for dem, for det er så hot et emne blandt socialdemokratikse vælgere, siger Ringberg til dr.dk.

S må tage bøvlet

Regeringen har sparket dagpenge-ændringer til hjørne, og venter på en kommissions forslag til forbedringer. De skal komme efter sommerferien.

Det er den tidligere VK-regering, Dansk Folkeparti og De Radikale, der har aftalt reformen, men det er den nuværende regering, der må tage bøvlet med alle konsekvenserne, fordi reformen først er blevet implementeret, efter S overtog magten.

Socialdemokraterne har kaldt reformen- som man har brugt 4,5 milliarder kroner på at lappe på - for “åndssvag.”

LÆS OGSÅ: Dagpengereform kaldes "åndssvag": Har kostet 4,5 milliarder

- For Socialdemokraterne er det jo den største sag, der har plaget dem gennem hele regeringsperioden. De har arvet reformen, og den er blevet meget værre, end den havde troet. Også derfor har man lavet fem forsøg på at rette op på den, men det har ikke læst problemet, siger Jens Ringberg til dr.dk.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.