Børnefamilier laver oftere mad, og de har et større repertoire af retter, skriver Foodculture.dk. Både unge og ældre står mindre bag komfuret og laver deres egen aftensmad, viser ny analyse.
På en typisk dag tilbereder 64 pct. af børnefamilierne et varmt måltid aftensmad. Det er lidt flere end gennemsnittet af danskerne og hænger måske sammen med, at børnefamilier i mindre grad end andre spiser udenfor hjemmet til aftensmad, viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
- Børnefamilierne spiser i mindre grad rester, brød m. pålæg eller på restaurant på en typisk dag. Og meget få angiver, at de spiser færdigretter eller aftensmad baseret på måltidskasser, skriver Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer, på Foodculture.dk.
Børnefamilier har et større mad-repertoire
Børnefamiliernes repertoire af aftensmad udgør i gennemsnit 17 retter. Det vil sige, at de i gennemsnit spiser 17 forskellige slags aftensmadsretter på en periode på 2 måneder. Det er væsentligt flere retter end andre forbrugergrupper.
- De unge på 18-29 år har typisk 12 retter i deres repertoire, mens de ældre forbrugere på 60 år eller derover også har 12 retter i deres repertoire, skriver Marianne Gregersen.
Så udover, at børnefamilier lidt oftere tilbereder varm aftensmad, så sætter de også flere typer af retter på bordet. Dermed spiser de mere varieret til aftensmad end andre forbrugergrupper.
LÆS MERE PÅ FOODCULTURE.DK